Veilig van boven naar beneden: maak de trap anti-slip

beeld vtwonen Beeld

Als je van de trap af valt, dan ben je gauw beneden… Misschien snel, maar wel erg pijnlijk! Een ongeluk zit in een klein hoekje en dus is een gladde trap iets dat je wilt vermijden. Om het valgevaar te verminderen, zijn er allerlei trucjes toe te passen. Zo kun je voortaan zonder zorgen met een rap tempo de trap op en af denderen. Zelfs met een kind of wasmand in de armen! Zo maak je de trap anti-slip. 

Lees verder onder de advertentie

Anti-slipstroken

Als je niet te veel uit de kast wil trekken om een trap anti-slip te maken, dan zijn anti-slipstrips de oplossing. Die kun je heel makkelijk zelf op de trap bevestigen, omdat ze zelfklevend zijn. Daarnaast kun je meteen aan de slag en is het klusje snel geklaard. Door het rubber aan de oppervlakte glijd je een stuk minder snel uit. Dit zorgt voor veel meer grip op bijvoorbeeld een houten trap.

Nadeel is dat de strips best kunnen opvallen. De meeste zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart of transparant. Ideaal als je een wit of zwarte trap hebt, maar de strips zullen altijd een beetje zichtbaar blijven. Maar goed: veiligheid voor alles!

LEES OOK
4x een trapkast als bergruimte

Lees verder onder de advertentie

Speciale beits

Een stuk minder opvallend is anti-slip trappenlak. Een soort beits die ervoor zorgt dat je trap ruwer wordt, waardoor je er minder snel op uitglijdt. Het mooie is dat de lak te gebruiken is over elke gewenste kleur. Of nog makkelijker: koop er een in de kleur waarin je de trap graag ziet. Dat scheelt een hoop schilderwerk. Misschien een stuk minder snel toe te passen dan de anti-slipstrips, maar wel veel meer in stijl.

LEES OOK
Als je er niet meer onderuit kunt: de trap verven

Traploper

Vroeger werd er veel gebruik van gemaakt: traplopers. Je ziet ze steeds minder vaak, terwijl ze de trap toch een stuk minder gevaarlijk maken. Met een traploper maak je een trap niet alleen anti-slip, het geeft ook een luxe uitstraling. Daarnaast worden de hele treden bedekt, anders dan bijvoorbeeld de anti-slipstrips. Ook zijn traplopers op elke soort trap toe te passen, of het nou hout, steen of metaal is. Kies bekleding die past bij jouw stijl en voilà: een hotelchique trap die ook nog eens veilig is.

Lees verder onder de advertentie

Maak het trappengat af…

Bron: Weer verliefd op je huis Oegstgeest | Stylist Marianne Luning | Fotografie Barbara Kieboom