Van stad naar land: 5x binnenkijken in boerderijen

De tafel en het bankje werden zelfgemaakt van materialen uit het huis. De zwarte stoelen zijn van Eames. Lampen van Buitengewoon Brocante. De kruk was van Dietriks vader. Illustratie Maartje van den Noort. De oude staander loopt door tot aan het dak. De vloer is van beton.  Beeld

Droom je als stadsmens af en toe over balkenplafonds, rieten daken, vergezichten en zeeën van ruimte? Soms blijft het niet bij dromen, maar worden er rigoureuze stappen genomen. Deze gezinnen gingen van stad naar land en hebben er geen seconde spijt van gehad. 5x binnenkijken in een boerderij.

Lees verder onder de advertentie

Boerderij met hotel-allure

beeld vtwonen Beeld

De verbouwing van de boerderij van Frederiek en Bob duurde een half jaar. Liters witte verf gingen erdoorheen. En natuurlijk waren er momenten dat Frederiek het even niet meer zag zitten, maar toen ze voor de eerste keer na de verbouwing wakker werd in de nieuwe slaapkamer, dacht ze alleen maar: wow!

Bekijk het resultaat

Lees verder onder de advertentie

Friese stadsboerderij

beeld vtwonen Beeld

Maamke en haar gezin genieten in het Friese Workum van het buitenleven en hun prachtig verbouwde boerderij. Ze wist vanaf het begin hoe haar keuken eruit moest komen te zien. ‘Ik zag een hele grote eettafel voor me, een houtkachel en een lange kastenwand. Die droom kwam uit: de grote keuken is het kloppend hart van het huis.

Binnenkijken in de Friese boerderij

Lees verder onder de advertentie

Koeienstal in Gouda

beeld vtwonen Beeld

Annemarie en Alex verlangden in hun vinex-woning steeds meer naar een huis met karakter en een project dat ze zich eigen konden maken. De combinatie van het hout van de nok met de strakke betonvloer maakt de boerderij stoer en gezellig.

Binnenkijken bij Annemarie en Alex

Lees verder onder de advertentie

Herenboerderij in Hillegom

beeld vtwonen Beeld

Ze woonden amper een jaar in een nieuwbouwhuis toen Sofie en Raymon deze herenboerderij kochten. Bij de verbouwing zochten ze zo veel mogelijk naar originele elementen, niet naar perfectie. Door het gedurfde kleurpalet is het toch van nu.

Bekijk de mix van vintage en nieuw

Lees verder onder de advertentie

Boerderij uit 1650

beeld vtwonen Beeld

De Langstraatse boerderij uit 1650 verkeerde in 2012 in vervallen staat, toch zagen Cindy en Alex vooral de mogelijkheden. De erbarmelijke omstandigheden streepten ze weg tegen pluspunten als ruimte, hoogte, landelijke ligging, de geschiedenis en de originele materialen.

Binnenkijken in deze verbouwde boerderij

Lees verder onder de advertentie

Cindy: ‘Imiteer niet te veel en volg je hart. Zo voorkom je dat je interieur op dat van de buren lijkt. Het is gewoon een kwestie van een beetje durven.’

Shop in landelijke stijl

Is verhuizen naar een boerderij geen optie? Voeg dan een landelijk vleugje toe aan je interieur. Zo kun je de landelijke woonstijl toepassen bij jou thuis.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Foto 1: styling Monique van der Pauw, fotografie Ton Bouweren | foto 2: styling Barbara Natzijl en fotografie Margriet Hoekstra | foto 3: styling Esther Loonstijn, fotografie Louis Lemaire | foto 4: styling Myla Griese, fotografie Louis Lemaire (insidehomepage.com) | foto 5: styling Jeske Weel & Sofie de Kruijff, fotografie Caroline Coehorst | foto 6: styling Femke Dekker-ter Meulen, fotografie James Stokes