Uniek overnachten bij Atelier Turquoise in Gent

Een gedeelde passie voor kleur, unieke decoratie en tableware: dat was de drijfveer voor Atelier Turquoise, van het Gentse moeder-dochterduo Kristien en Charlotte. Naast de keramiekwebshop breidden ze hun concept onlangs uit met een prachtig gedecoreerde guesthouse.

Kleurrijk logeren

Keramiekartieste Kristien en interieur- en modestyliste Charlotte (moeder en dochter) hebben een passie voor kleur en bijzondere deco-objecten. Dus sloegen ze de handen in elkaar en richtten samen Atelier Turquoise op: een webshop met handgemaakte kleurrijke keramiek. Eind vorig jaar breidden de dames hun concept uit met een -hoe kan het ook anders- uniek ingerichte guesthouse in hartje Gent. In een statig herenhuis vlakbij het Sint-Pietersstation kun je overnachten in twee gastenverblijven. De kamers werden  ingericht in een totaal andere stijl, maar de prachtige keramiek van Katrien vormt de rode draad doorheen beide interieurs.

The Apollo Suite is een eclectische suite met privé-badkamer en -terras. De kleur turkoois is hier de leidraad. De muren zijn versierd met bladgoud, de prachtige zwarte Emanuelle-stoel trekt meteen je aandacht en verder vind je hier een unieke selectie aan deco-objecten.

Boho sfeer

In The Boho Cave waan je je dan weer in een huisje op Ibiza dankzij de kleurrijke kussens, Marokkaanse badkamertegels, strakke moderne inrichting en afgeronde muren. Dit is een volledig uitgerust appartement -mét ruime keuken, terrasje, voor 5 personen.

Praktische info: overnachten kan hier vanaf € 80 voor de tweepersoonskamer en € 225 voor de vijfpersoonskamer. Boekingen via de website of via Airbnb. Parklaan 8, 9000 Gent.

Tekst Sanne De Lee | Foto’s Evenbeeld

nog meer: