Zo geniet je nu al van je voorjaarstuin

Van zodra de zon komt piepen, willen we niets liever dan buiten zitten. Hier zijn enkele tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar.

Stijlvol tafelen

Er is niets zo fijn als een heerlijk ontbijt onder een stralende lentezon. Daar heb je natuurlijk een uitgebreide tuinset voor nodig. Hoog tijd dus om je tuinmeubels vanonder het stof te halen en je favoriete tafel weer uit te stallen. Van zodra je tuinset staat, kan je je tafel aankleden met kaarsen of plantjes. Als je liever zelf de handen uit de mouwen steekt, kan je klimop of ander groen in een doorzichtige fles stoppen. Vul het vervolgens met water en plaats er een kurk op. Creatief en Pinterestwaardig!

Apéro

Toch maar liever tot rust komen na een stressvolle werkdag? Dat doe je ’t beste in de lounge. Zoek een gezellig plekje in de tuin, plant je lounge er neer en kleed het geheel aan met kussens in verschillende kleuren. Ga voor opvallende, fleurige exemplaren en je bent de hele dag goedgeluimd. Waar blijft ons aperitiefje?

Tijd voor een siësta

In Zuid-Amerikaanse landen zie je ’t wel vaker terugkomen, een hangmat. En wij weten waarom! Niet alleen is het enorm leuk om onder een treurwilg te genieten van het warme weer, het is ook goed voor je gezondheid. Omdat je lichaam volledig ondersteund is, zijn er nergens drukpunten waardoor je je beter ontspant. En als je zachtjes schommelt, val je al snel in slaap. Ideaal voor een korte siësta!

Schuilen voor de zon

Zalig, een stralende zon op je gezicht. Van vitamine D heb je nooit teveel. Toch is een streepje schaduw op het heetst van de dag wel welkom. Als het wat meer mag kosten, kan je een afdak laten plaatsen. Heb je toch liever een budgetvriendelijke oplossing? Ga dan voor een hangparasol. Die beschut je niet alleen tegen de zon, maar geeft je terras ook een knusse uitstraling. Dat je ‘m kan meedraaien met de zon is natuurlijk mooi meegenomen. Gedaan met het onnodig rondsleuren van die zware parasolvoet! Vind je geen mooie of betaalbare parasol? Ga dan voor een zonnezeil. Heel makkelijk te maken en het geeft je terras direct iets extra.

Opgeruimd staat netjes

Het is je vast al overkomen dat je ligt te zonnen en er plots een donkergrijze wolk over je terras trekt. Met het eigenaardige weer in België kan je maar beter voorbereid zijn op een onverwachte regenbui. Om je kussens en dekens te beschermen tegen al dat nat, schaf je je best een opberger aan. Je kan er veel in kwijt en het oogt netjes. Ga je liever zelf aan de slag? Met deze handige DIY maak je gewoon je eigen exemplaar.

Bron: beeld 1 – Fotografie Sjoerd Eickmans | beeld 2 – Fotografie Barbara Kieboom | beeld 3 – Fotografie Stefanie De Neve, Jole Lemmens & Marie Houttequiet | beeld 4 – Fotografie Barbara Kieboom | beeld 5 – Fotografie Fotolemaire.nl

nog meer: Wooninspiratie