Toscaanse allure met zwarte accenten: 4x zomerse tuintrends

De zomer komt eraan. Hoog tijd dus om de buitenboel op orde te brengen. Met fijne zitplekken, handige opbergkasten en mooie accessoires rek je elke zomerse dag zo lang als je wilt. Richt jouw buitenplekje in met deze zomerse tuintrends.

Stevig statement

Zwart als accentkleur brengt buiten flink wat leven in de brouwerij. Het steekt mooi af tegen het groen van planten en struiken. In combinatie met bamboe geeft het de buitenkamer een chique upgrade. Bekijk voor je de trend toepast nog even onze tips om te stylen met zwart.

Tuintip

Een fijne tuin heeft een goede balans tussen al het groen en verharding, zoals terras en schuttingen. Om de balans in jouw tuin te vinden, kun je uitrekenen wat de juiste verhouding is. Een goede balans is 2/3 groen, 1/3 verharding. Begroeide schuttingen, hagen en groene daken tellen mee als ‘groen’. Meer tuintips weten? Of wil je aan de slag met een concreet tuinontwerp? Doe dan de vtwonen cursus Droomtuin.

Zonneklaar

Kom maar door met die zon, wij zitten er klaar voor. Tussen alles wat groeit en bloeit zorgen naturel accessoires voor rust en ruimte. De kleuren mogen dan bescheiden zijn, de materialen – blik, granito, keramiek en staal – zijn verre van dat.

Mamma mia!

Wat kleur niet kan doen in de tuin: met een paar terra accenten krijgt een Hollandse achtertuin ineens Toscaanse allure. Met een terracotta bloempot en een roestbruine tuinstoel kom je al een heel eind. Nu maar hopen op een Italiaans zonnetje. In elk geval staat de buitendouche al klaar.

Het groene hart

Een natuurlijke tuin met hier en daar wat rommelhoekjes zit vol leven. Niets zo ontspannend als vanuit je luie stoel vogels en vlinders spotten. Bij zo’n decor zijn meubels en accessoires in de kleuren van de tuin een verademing.

Shop de zomerse tuintrends

nog meer: Wooninspiratie