Tropische tuinmeubels voor lange lenteavonden

beeld vtwonen Beeld

De zon laat zich meer zien, de avonden worden langer. Voor je het weet kan je na een werkdag nog relaxen in de tuin. Dan wil je natuurlijk wel gezellig zitten. Bovendien heb je er de hele zomer baat bij als je nu alvast een plan de campagne bedenkt en de tuin onder handen neemt.

Lees verder onder de advertentie


Verlengstuk van je huis

In het voorjaar en de zomer verplaatst het leven zich naar buiten. Tafelen op het terras, een boek lezen op de binnenkoer, blijven plakken op het balkon om te ontsnappen aan de hitte in huis: de grens tussen binnen- en buitenleven vervaagt. Als je er toch zoveel tijd doorbrengt, verdient de buitenruimte alle aandacht. Zo maak je van de tuin een verlengstuk van je huis.

Heerlijk zitten

Comfortabele zitplekken zijn een must wanneer je in de warmere maanden veel tijd buiten doorbrengt. Welke tuinmeubels je kiest, is voor een groot deel afhankelijk van wat je buiten wil doen. Zit je graag uren met vrienden te tafelen? Dan zijn een ruime tafel en voldoende zitplekken belangrijk. Als je je liever terugtrekt met een boek is investeren in een comfortabele loungestoel of twee een beter idee.

Lees verder onder de advertentie

Aankleden

Beschouw de buitenruimte als een nieuwe styling-kans. Heel leuk om die plek aan te kleden en te decoreren; ook als er niet per se een speciale gelegenheid is. Hang een lichtsnoer op, voeg wat kleur toe met kussens en maak het knus met comfortabele meubels. Met uitgesproken potten en planten voeg je persoonlijkheid toe en als je echt de smaak te pakken hebt, kan je ook de veranda, de overkapping of het balkon voorzien van een likje verf. Maak de plek nog gezelliger door te investeren in een buitentapijt.

Sfeer maken

Lichtsnoeren en guirlandes zijn sfeermakers pur sang. Je kan ook overwegen te investeren in meer permanente verlichting en een heater om de zomeravonden zo lang mogelijk te rekken. Een vuurkorf geeft gezelligheid, warmte en kan dienst doen als barbecue. Dat is win-win-win.

Bouw een oase

Creëer een weelderige, tropische oase en breng die groene vingers tot leven. Begin met wieden, verwijderen, bedekken en de grond van de planten die je al hebt vruchtbaar te maken om het groen weer tot leven te wekken. Dan maak je de balans op en kan je richting tuincentrum om de gaten op te vullen. Met potten en hangplanten ben je flexibel en kan je zoveel schuiven tot het groen precies zo weelderig is als jij wil hebben.

Lees verder onder de advertentie

Bron: House Doctor.