Tips voor het verzorgen van je kamerplant

beeld vtwonen Beeld

Niets dat je interieur zo opfleurt als kleurrijke bloemen of wat planten . Ben je niet gezegend met groene vingers? Geen nood! Wij lijstten enkele tips op voor de verzorging van je plant.

Lees verder onder de advertentie

Pilea Sao Paulo

De Pilea Sao Paulo houdt van een lichte plek in de schaduw. Zorg dat de grond vochtig blijft, maar overdrijf niet. Wekelijks een scheutje water is voldoende.

Calathea

Een standplaats zonder direct zonlicht is het beste voor de Calathea. Zo vermijd je bruine randen rondom de bladeren. Licht vochtige grond is het meest geschikt. In de zomer kan je de plant het best twee keer per week een klein beetje water geven, in de winter volstaat één keer per week.

Varen

Een varen moet altijd in vochtige grond staan. Pas op dat er geen laag water in de pot staat, want dan kan de plant doodgaan. Daarnaast moeten varens gesproeid worden en worden ze blij van een plekje half in de schaduw, zonder direct zonlicht.

Lees verder onder de advertentie

Asparagus

De grond van de Asparagus dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat er onderin de plantenbak laag water komt te staan. Zolang de grond maar een beetje vochtig is, is het voldoende. De Asparagus groeit van nature onder andere planten en wenst daarom geen fel direct zonlicht. Vermijd een locatie voor het raam op het zuiden of behoud in ieder geval enkele meters afstand.

Pilea

De Pannenkoekenplant wordt er blij van om iedere week een kleine hoeveelheid water te krijgen. Controleer regelmatig door een vinger in de grond te stoppen hoe droog de grond is. Zorg ervoor dat de grond van het plantje licht vochtig blijft. Een Pilea Peperomioides waardeert een zonnige standplaats, maar geef hem tijdens warme zomerdagen een koeler plekje. Ook leuk: blogger My Attic schreef een blog over de goede eigenschappen van de Pilea.

Monstera

@nelplant leerde ons al heel wat bij over de Monstera, maar we geven het nog eens mee: vermijd direct zonlicht. Een plekje in de schaduw is prima! De grond van een Monstera moet in de lente en zomer licht vochtig blijven. Een Monstera is gevoelig voor te veel water, dus geef ‘m niet te vaak water.

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld 1 – vtwonen | beeld 2 – Sjoerd Eijckmans | Styling Kim van Rossenberg