Terugblik: dit waren de hotste kleuren van 2022

beeld vtwonen Beeld

Welk team ben jij? Team neutrale tinten of mag het van jou wel wat gewaagder en maak je graag een statement met kleur? Ondanks dat we het afgelopen jaar voornamelijk lichte, natuurlijke tinten zagen terugkomen, zagen we ook meer opvallendere kleuren ruimtes opfleuren. Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht blikken we eerst nog even terug: dit waren de hotste kleuren van 2022!

Lees verder onder de advertentie

Flexa kleur van het jaar: Bright Skies

Flexa riep Bright Skies uit als dé kleur van het jaar 2022. Een lichte, luchtige kleur waar je veel kanten mee op kunt en die ieder interieur een frisse look geeft. Ook is dit de ideale kleur als je het plafond een kleur wilt geven, maar dat stiekem wat spannend vindt. Het is net alsof je naar een mooie, strakblauwe lucht kijkt. Hóe fijn is dat, op grauwe, donkere winterdagen? Voor een extra vrolijke touch combineer je deze kleur met andere pasteltinten zoals geel, roze en groen.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Histor kleur van het jaar: Olive Sprig

De grijsgroene tint Olive Sprig benoemde Histor als de kleur van het jaar. Een kleur die staat voor groei en veerkracht van de natuur en die perfect aansloot bij de interieurtrend Back to nature, waarbij men de natuur meer dan ooit in huis bracht. Daarnaast zorgt Olive Sprig voor een organische uitstraling waarmee de basis voor allerlei sfeervolle kleurcombinaties is gelegd. Combineer ‘m bijvoorbeeld met een nuance- en accentkleur om een mooi evenwicht tussen de muren, meubels en accessoires te creëren.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Pantone kleur van het jaar: Very Peri

Volgens Pantone ‘een levendige kleur die een opgewekte en dynamische aanwezigheid uitstraalt’. En wij kunnen niet anders dan het hiermee eens zijn. Het is geen paars, noch lila, maar een blauwtint met een levendige rode ondertoon die staat voor zelfvertrouwen en optimisme. ‘Very Peri is een nieuwe visie op de vertrouwde en geliefde blauwe kleurenfamilie die creativiteit en fantasie aanmoedigt’, aldus Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute.

“Very Peri moedigt creativiteit en fantasie aan”

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK

Dit effect heeft lichtinval op kleuren in huis

En zó combineer je deze kleuren

Vind je het spannend om meteen een hele muur te verven, maar wil je wel een paar kleurentrends doorvoeren? Combineer dan met de kleuren die je al hebt. Duurzaam én verfrissend tegelijk! De frisse blauwe trendkleur Bright Skies combineert bijvoorbeeld – naast pastelkleuren – ook goed met lichtgrijs en naturel tinten.

Lees verder onder de advertentie

De olijfgroene tint, Olive Sprig, is ook een all time favorite als het gaat om kleurcombinaties. Combineer met blauw voor een geheimzinnige en vintage uitstraling. Of maak het spannend en zoek een warme tegenhanger, zoals taupe, oudroze of terracotta. Beide tinten combineren prachtig met meubels gemaakt van een natuurlijk materiaal, zoals deze rotan fauteuil.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Durf jij voor een statement te gaan en is Very Peri de naam van jouw nieuwe muurkleur? De kleur combineert erg mooi met lila, de lichtere tint uit de blauwe kleurenfamilie. Succes verzekerd!

LEES OOK
Zo kies je tussen populaire wittinten RAL 9010 en 9016

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld 1: in samenwerking met Flexa | beeld 2: in samenwerking met Flexa | beeld 3: Instagram