Stijlvolle hockers en poefs

Handig naast de zetel of het bed, als zitplaats of als voetenbank: de stijlvolle hocker en poef is het manusje van alles. Met een dienblad tover je het kleinmeubel om in een bijzettafel en met een beetje geluk heeft het meubelstuk nog bergruimte ook. Maar wat zijn nu de meest stijlvolle hockers en poefs? Hieronder vind je voor elk wat wils.

Hockers en poefs

Het voordeel van hockers en poefs is dat ze ideaal zijn voor in huis. Ze kunnen dan ook in iedere kamer geplaatst worden. Waarschijnlijk stel je bij een hocker in de woonkamer andere eisen dan bij een poef in de slaapkamer. Gelukkig is er een ruim aanbod aan hockers en poefs. Zo past er altijd wel een bij jouw interieur. Je kunt onder andere kiezen uit een rieten poef, hocker van koeienhuid, gehaakte poef of een hocker of poef gemaakt van leer. Bedenk van tevoren welke soort hocker of poef je zoekt. Een hocker of poef van textiel geeft namelijk een zachte uitstraling en past dus perfect bij een romantisch interieur. Staan er houten meubelen in huis? Ga dan voor een rieten of rotan.

Tip! Ben je op zoek naar een hocker en heb je een klein huis? Ga dan voor een hocker met opbergruimte. Dit is namelijk een zitplek en opbergruimte ineen. Handig!

Poef haken

Nog steeds in: de gehaakte poef of de gebreide poef. Deze soort poef zorgt voor een warme uitstraling, waar in huis je het item ook plaatst. Uiteraard kun je deze poef zelf maken, maar wie geen geduld of tijd heeft, kan ook kiezen uit een enorm aanbod aan kant-en-klare gebreide en gehaakte poefs. Houd je meer van vierkant of rechthoekig? Dan is de hocker de oplossing. Zet er een groot dienblad met kaarsen op en de zithoek of andere plaats waar je het item plaatst, ziet er direct gezellig uit. Hieronder een selectie van hockers en poefen die functioneel en stijlvol zijn.

Shop hockers en poefen:

Lori poef van Lifestyle, Genua hocker van Lifestyle, Dip poef van La Forma, Lina hocker van Vestbjerg, Rustic poef van HKliving, Visby poef van Triv, Shore poef van La Forma, Chelsea poef van Riverdale en Chelsea poef van Riverdale.

nog meer: Wooninspiratie