Speelparadijs voor kinderen

Slapen? Als een roosje. Spelen? Uiteraard! Zó maak je van de kinderslaapkamer een paradijs paradijs om heerlijk te dromen en leuk te ravotten!

1. Zacht en natuurlijk

Met een naturel kleurpalet en houten speelgoed haal je het gevoel van buitenspelen gewoon naar binnen. Verstoppertje spelen in een tipi of een multifunctioneel tapijt waarop fantasie geen limieten kent: daar zijn ze uren zoet mee.

2. Laat het beest los

Een oude springbok of een ladder om op te klauteren? Breng meer karakter in de kinderkamer met zwart-wit elementen en ruwe accessoires die het geheel stoer aankleden. Ravotten vraagt om een stevige mat in een leuke kleur, zo vermijd je krokodillentranen.

3. Pittige accessoires

De kinderslaapkamer kan je makkelijk pimpen door kleur toe te voegen. Kies voor een kleur die in het oog springt zoals currygeel, fel maar warm. Bergruimte voor al dat speelgoed is must, gebruik dus zeker leuke opbergmanden in de accentkleur om die saaie kast of schappen een opkikker te geven.

4. Zoet dagdromen

Een kinderkamer kan ook zacht en lief ogen. Zachtroze muren en aaibare elementen ademen rust, terwijl een letterbord of vlaggenlijn het speelse in de kamer naar boven haalt. Daarnaast geven houten meubels en speelgoed meer karakter aan de ruimte.

Bron: Beeld 1: Fotografie Barbara Kieboom, Styling Eva van de Ven | Beeld 2: Fotografie Jansje Klazinga, Styling Suzanne de Jong | Beeld 3: Fotografie Ernie Enkelaar, Styling Leonie Mooren en Valerie van der Werff | Beeld 4: Fotografie Barbara Kieboom, Styling Eva van de Ven

nog meer: Wooninspiratie