Snel naar Albert Heijn voor de nieuwe vtwonen pot & plant collectie

V.l.n.r: Alocasia (links), Peperomia Rotundifolia (onder), Cambria Barocco (boven), Peperomia Hovaria (midden), Ludisia, Cambria Nelly Isler (rechts) Beeld

Wil je (nog) meer groen in huis? De nieuwe vtwonen pot & plant collectie is nu verkrijgbaar bij Albert Heijn, die je groene vingers vast laat tintelen. Pot én plant, ja: bij de plant krijg je de pastelkleurige pot er gewoon bij. Win-win! Voor welke van deze zes planten ga je?

Lees verder onder de advertentie

Alocasia, € 9,99

Als je voor een opvallende kamerplant wilt gaan, dan is de Alocasia plant een aanrader. Hoe meer die groeit, hoe groter de donkergroene bladeren worden. Vandaar ook de bijnamen: Olifantsoor en Reuzentaro. Ondanks de grootte is het niet al te lastig om deze plant te verzorgen. Het is het best als-ie in een vochtige omgeving staat, omdat de plant daar van nature in voorkomt. Te veel licht is ook niet goed, dus zet de Alocasia niet in de volle zon. Een belangrijke tip tijdens het water geven: bevochtig ook de bladeren met een plantenspuit. Laat daarnaast tussen de gietbeurten door de bovenste 2 tot 3 centimeter van de grond opdrogen.

Peperomia Hovaria & Peperomia Rotundifolia, € 8,99

Heb je niet echt groene vingers? Dan is de Peperomia je match, want deze heeft niet zo veel verzorging nodig. De plant met ronde bladeren is er in de vtwonen pot en plant collectie bij Albert Heijn in twee soorten. De Peperomia Hovaria is groter en groeit omhoog, de Peperomia Rotundifolia is kleiner en groeit als hangplant omlaag. Beide Peperomia’s voelen zich het best op een matig tot helder verlichte plaats. Als-ie niet genoeg licht krijgt, vallen de bladeren uit, vermindert de bladgroei en krijgt de plant een grauwe kleur. Snel verplaatsen dan dus! Qua waterbehoefte is de Peperomia niet lastig, met z’n glanzende bladeren. In de lente en zomer mag je ‘m ongeveer om 1 keer per week water geven, in de herfst en winter is eens in de 2 weken voldoende.

Ludisia, € 14,99

De Ludisia, ook wel bladorchidee genoemd, is een makkelijke binnenplant. Met zijn prachtige witte bloemetjes tijdens de bloeiperiode, maakt deze plant zeker zijn bijnaam zeker waar: juweelorchidee. Ook na de bloeiperiode is-ie nog prachtig. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, maar de orchidee wil ook niet helemaal in het donker staan. Een beetje licht kan dus geen kwaad. Water geven hoeft niet al te vaak; om de week is voldoende. Het is niet de bedoeling dat de Ludisia te nat is. Voel even goed aan de aarde voordat je ‘m water geeft.

JE EIGEN VTWONEN BUITENPLEK ONTWERPEN?
Volg de cursus Droomtuin van tuin-experts Mark en Vivian

Lees verder onder de advertentie

Cambria Nelly Isler & Cambria Barocco, € 16,99

De Cambria is er in veel verschillende soorten, maten en kleuren. In de vtwonen pot & plant collectie zitten er twee. Qua verzorging heeft deze plant net iets meer nodig dan de rest uit de collectie. Geef de plant minimaal één keer per week water. Twee keer mag ook. Meer water is niet nodig, maar minder ook niet. Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt, maar ook dat de worstels niet in een laag water staan. Een plant om wat alerter op te zijn, dus. Een lichte plek, zonder zon, is perfect. Hoe warmer, hoe meer water.

vtwonen pot en plant collectie exclusief bij Albert Heijn

En, welke plant(en) haal je in huis? Je koopt de vtwonen pot & plant actie exclusief bij Albert Heijn. Bekijk alle verkooppunten en ga snel langs de dichtstbijzijnde om een plant, mét pot, uit deze collectie in handen te krijgen. Bij deze actie geldt op = op.

Bekijk hier alle verkooppunten:

verkooppunten-vtwonen-pot-en-plant-collectie-albert-heijn

Lees verder onder de advertentie

Downloaden

verkooppunten-vtwonen-pot-en-plant-collectie-albert-heijn

Downloaden

Lees verder onder de advertentie