Op een piëdestal
Dane kon geen beter moment uitkiezen om een deli te starten nu de Libanese keuken aan een opmars bezig is. Maar de jonge dertiger surft niet alleen mee op een trend, de Libanese keuken is gewoonweg z'n passie. En daar kunnen zijn Belgisch-Libanese roots misschien wel voor iets tussen zitten. Bij SemSom wil hij zijn lievelingskeuken op een piëdestal plaatsen en ze laten shinen.
Autodidact
Dat doet Dane niet alleen. Achter het fornuis van SemSom staat Karen Anidjar, een autodidact met een even grote liefde voor de Libanese keuken als Dane zelf. Ze tovert traditionele manakesh (pizza's gebakken in de houtoven), maar ook klassiekers met een twist zoals hummus van bloemkool, taboulé van bulgur en popcorn van zaatar op tafel.
Op de kaart vind je ook huisgemaakte limonades geïnspireerd op oosterse kruidentheeën, maar ook Libanese wijn die zorgvuldig wordt gekozen door de vader van Dane, een groot wijnliefhebber.
In de deli vind je ook een klein kruidenierswinkeltje dat zal meegroeien met het restaurant en waar je producten van kleine Libanese producenten kan kopen. 's Middags serveert SemSom een lunch voor € 10 bestaande uit een bowl en een drankje.
Wist-je-datje
SemSom betekent sesam in het Libanees. Een hoofdingrediënt in falafel, hummus en tahini.
Praktisch
Lesbroussartstraat 95, 1050 Brussel
Open van maandag tot zaterdag van 11u30 tot 22u30.
Meer info via www.semsom.com