Met deze hack zorg je voor meer rust in het interieur

Wil je meer rust creëren in je interieur of je meubels een geheel nieuwe touch geven? Met deze hack voor je meubels creëer je een zen look en lijkt het net of je spullen nieuw hebt geshopt. Suus en Gerard gingen je voor met dit fantastische woonidee, in de kinderkamer van hun herenhuis in hartje Leeuwarden.

beige muur
Muurkleur RAL 7044. Bureau, kast en rieten stoel Marktplaats. Stoel vintage. Vloerkleed, wandplank en lamp Ikea. Dozen, plant Nørd Conceptstore. Op de vloer ligt linoleum.

Van onbetaalbaar Amsterdam naar lonkend Leeuwarden

Suus en Gerard belandde in Amsterdam en waren vastberaden dat ze hier nooit meer weg wilden. Nadat hun gezin werd uitgebreid kwamen ze erachter dat ze toch op zoek waren naar iets groters en een plek waar ze geen last hadden van geluid van de buren. Al snel kwamen ze erachter dat dit in Amsterdam onbetaalbaar was en het zoekgebied werd vergroot. Hun huidige woning was het eerste huis dat het stel ging bekijken. ‘Toen de voordeur openging, dachten we al: o jee, dit is héél leuk.’ De woning in Leeuwarden is licht en ruim, met hoge plafonds, een open haard en oude paneeldeuren. De perfecte gezinswoning, vinden Suus en Gerard.

LEES OOK
Ontdek de nieuwe collectie verf van vtwonen

Geen poespas

In de woning van Suus en Gerard is kleur een rode draad. Slechts één muur in een kleur schilderen vindt Suus maar niks, alle muren moeten kleur krijgen. ‘Ik ben gek op vieze tinten, vooral van blauwen en groenen, en heb stapels kleurstalen uit de bouwmarkt, dat is een beetje een tic. Als ik er één op de muur plak, zie ik Gerard al kijken’, vertelt Suus. Daarnaast houden ze van een Deens design: eenvoudig en tijdloos. ‘Kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijk voor ons en we geven items vaak een tweede of derde leven.’ Een beetje minimalisme kun je wel toevoegen aan de woonstijl van Suus en Gerard. ‘We willen lucht en ruimte, bewegingsvrijheid, geen fröbels en geen volle kamers.’

Rust in interieur

Dat Suus dol is op kleur is overal in het huis terug te zien. Zo ook in de kinderkamer van hun dochter. Niet alleen de muren hebben hier een likje verf gekregen. De meubels zijn meegeverfd in de kleur van de muur. Hierdoor vallen ze een beetje weg en ontstaat er een mooi en rustiger geheel in de kamer. In dit geval ging de verfkwast over de muur, wandplanken en kast. Dit woonidee is eenvoudig maar tegelijkertijd ook heel sfeervol.

Een tweede leven

Het woonidee is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens duurzaam. Vind je dat je meubels toe zijn aan vervanging? Of vind je de kleuren van de meubels niet meer bij je woonstijl passen? Dan kun je ze dus eenvoudig meeverven in de kleur van de muur et voilà, ze passen weer perfect in het interieur.

Extra leuk…

Wil je helemaal uitpakken? Verf dan ook de plinten en de deur mee in de kleur van de muur. Hierdoor is echt alles één geheel bij elkaar. Om dan contrast te maken, kun je kiezen voor mooie woonaccessoires en planten.

Shop de stijl…

nog meer: Wooninspiratie