Radiant Orchid dé trendkleur van 2014

Een nieuw jaar betekent een nieuwe trendkleur. Vorig jaar werden we verblijd met de betoverende smaragdgroene kleur Emerald en dit jaar rolt Pantone de rode loper uit voor Radiant Orchid, dé kleur van 2014. De kleur bestaat uit een combinatie van fuchsia, paars en roze en staat symbool voor innovatie, creativiteit en originaliteit.

pantone-trendkleur-Radiant-Orchid

2.-trendkleur-pantone-Radiant-Orchid-wand

5.-trendkleur-Patone-Radiant-Orchid-bank-schilderij

7.-trendkleur-Pantone-Radiant-Orchid-accessoires-kussens

trendkleur-paars-Pantone-Tangletree-interiors

Radiant Orchid thuis in huis

Met de lila-achtige trendkleur breng je leven in het interieur. Dit doe je op een bescheiden manier door gebruik te maken van accessoires als vazen, kussens servies en misschien wel de orchidee zelf. Hou je wel van een beetje kleuruitdaging? Schilder dan één wand in de kleur of kies voor behang met een print. Radiant Orchid vormt een mooie combinatie met neutrale kleuren als beige, grijs en taupe.

Zoals met elke kleur behoren er meerdere tinten tot één kleurenfamilie. Zo hoef je niet perse voor deze lila eye-catcher te kiezen, maar kun je voor een ‘zachter’ effect ook op zoek gaan naar andere tinten paars. Wat dacht je van diep paars, mauve of aubergine? Wel op zoek naar een lila touch in je interieur? Myhomeshopping.nl verzamelde woonaccessoires in Radiant Orchid die je meteen online kunt bestellen.

Bron: 1. Valspar | 2. Melissa Mercier | 3. We Heart It via Didier Style | 4. Tangletree Interiors

nog meer: Wooninspiratie