Orchidee in huis? 5 verrassende plekken om ‘m neer te zetten

beeld vtwonen Beeld

Hij mag dan vooral vaak schitteren voor het raam in de woonkamer, maar de orchidee heeft veel meer in huis. Vijf plekken waar deze beauty uit de tropen óók de show steelt.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Albert Heijn & Orchidsinfo

beeld vtwonen Beeld

Dat de orchidee bij veel mensen voor het raam staat, is op zich niet vreemd: het is een prachtige plant om mee te pronken, zeker als hij in volle bloei staat. Maar ook in een andere setting weet hij veel toe te voegen. Een orchidee heeft licht nodig, maar houdt absoluut niet van de volle zon, want daardoor kunnen de bladeren verbranden. De orchidee is vrolijk, kleurrijk en het allergelukkigst in gezelschap van een paar van z’n vrienden. Daarom hierbij een ode aan de orchidee. Plus 5 tips waar de tropische plant óók schittert, naast een ereplek in de woonkamer.

Lees verder onder de advertentie

1. Inspiratie in de werkkamer

Wist je dat planten goed zijn voor de creativiteit, productiviteit en concentratie? Een bloeiende orchidee geeft net wat extra focus en flow om lekker te kunnen werken. Een goede reden om een mooie verzameling aan te leggen op en rond het bureau.

2. Contrast in de badkamer

Omdat ze uit de tropen komen, houden orchideeën wel van een warme en vochtige omgeving. Geen wonder dus dat ze zich prima thuis voelen in de badkamer – waar ze overigens prachtig afsteken tegen tegels, keramiek en glas.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

“Alle schoonheid op een stokje”

3. Rust in de slaapkamer

Orchideeën hebben een rustgevend effect en zuiveren de lucht: als dat niet goed is voor de nachtrust! En met zo’n exotische plant op het nachtkastje is het ook fijn wakker worden.

4. Sfeer in de keuken

Elke keuken, strak of landelijk, krijgt meer sfeer met levend groen. Daarom is deze plant, met z’n verrassende vorm, ook een aanwinst voor het aanrecht. Koken is nog nooit zo leuk geweest.

Lees verder onder de advertentie

5. Warm welkom in de hal

In een hal waar een kleurige orchidee de gasten welkom heet, voelt iedereen zich meteen prettig. De charmante bloeier geeft warmte en kleur aan de ruimte. Zet hem op een bijzettafel of gewoon op de grond.

Kijk voor meer informatie, tips en inspiratie op orchidsinfo.eu.

Bron: In samenwerking met Albert Heijn en Orchidsinfo

Lees verder onder de advertentie