Ontbijt, lunch, brunch of picknick: Bar Stan in Leuven

beeld vtwonen Beeld

Een must visit als je in Leuven bent: Bar Stan. Op een weekdag ga je voor een snel ontbijt, in het weekend neem je de tijd om te genieten van een uitgebreid brunchbuffet. Of nog beter, je laat je picknickmand gewoon vullen en geniet buiten van het zonnetje.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

undefined

undefined

Ontbijt of lunch

Bij Bar Stan kun je de hele dag terecht, of het nu is voor een snel ontbijt, gezellig bijkletsen met een koffie of een krant lezen. “Onze huisgemaakte limonades zijn erg populair”, vertelt Bas, een van de medewerkers die er al sinds de opening bij is. “Maar ook voor lekkere koffie en een goede lunch moet je hier zijn. We serveren een beperkte, maar heel goede keuken, al zeg ik het zelf.” Op het menu staan onder andere boterhammen, de Stan-burger en enkele vegetarische gerechten. “We proberen de Vlaamse keuken op een net iets andere manier te brengen.” Een terras is er voorlopig nog niet. Wil je toch genieten van de zon, dan kies je voor Stan’s Picknickmand. “We vullen een mand met lekkers en een dekentje en zo geniet je ook van onze lekkernijen in de zon op het Consciencepleintje.” Perfect voor romantici dus.

Lees verder onder de advertentie

Chez Stan

Voor wie het wat meer mag zien, is er Chez Stan. “Om de paar weken komt er een gastchef koken op zaterdagavond, een chef of hobbykok die voor één avond de gastheer of -vrouw is. Onze chef bereidt dan een driegangenmenu. We hebben al Koreaans, Birmeens en Vietnamees gehad, maar alles is mogelijk. Iedereen die goed kan koken, krijgt de kans om zijn werk te laten zien. En geloof ons, het is er altijd gezellig.”

Kunst

Onder de eigenaars bevinden zich drie architecten. En dat zie je, want er is veel aandacht voor het interieur. “Er wordt inderdaad over nagedacht. Het interieur is een samenstelling van tweedehands en nieuwe spullen.” De klanten zitten dan ook op speciaal ontworpen krukken. En aan de muren kun je kunst spotten van lokale creatievelingen. “We geven aan jonge kunstenaars de kans om hun werk tentoon te stellen en hangen dus geregeld foto’s of werken op. Het geeft iets extra aan het interieur én kunstenaars krijgen de kans om te laten zien wat ze in huis hebben.”

Praktisch

Bar Stan vind je in de Constantin Meunierstraat 2, in Leuven. Lekker eten doe je er van maandag tot en met vrijdag, tussen 8u en middernacht, en op zondag van 10u tot 18u. Voor de brunch op zondag en Chez Stan kan je best reserveren via de website of op hun Facebookpagina.

Lees verder onder de advertentie

Foto’s: 1. Bardt Fotografie | 2, 3 & 5. Birgit Sterckx

Meer inspiratie voor een dagje Leuven vind je hier.