Ontbijt- en lunchbar Ode’s in Kortrijk

Dagje citytrippen in Kortrijk? Stap zeker eens binnen bij lunchbar én shop Ode’s. Uitbaatster Free ontvangt je met open armen. De koffie staat al klaar!

Ode's in Kortrijk

Ode’s als eerbetoon

Ode’s wordt gerund door Free en is een eerbetoon aan haar overleden mama. In haar vrije tijd maakte haar mama kleren voor Free en haar zus en broer. Daarnaast was ze geboeid door gezonde voeding. Na haar overlijden begon Free te dromen van een eigen zaak waarin ze haar mama’s passies zou kunnen combineren. Twee jaar geleden werd die droom werkelijkheid met Ode’s: een gezonde ontbijt- en lunchbar én lifestyle shop.

Ode's in Kortrijk | Fotografie Marloes Desterbecq

Ontbijten, lunchen én shoppen

Bij Ode’s kun je terecht voor ontbijt, verse bagels of toasts, zalige drankjes – de huisgemaakte limonade is niet te versmaden – en natuurlijk een dessert. Free biedt steeds wisselende suggesties aan. Er valt geregeld wat nieuws te ontdekken. Buik vol gegeten? Dan is het tijd om te shoppen! Bij Ode’s shop je een selectie aan fijne merken (zoals de kledij van 24Colours en de verzorgingsproducten van The Gift Label) die helemaal passen in hun stijl.

Ode's in Kortrijk | Fotografie Marloes Desterbecq
Ode's in Kortrijk | Fotografie Marloes Desterbecq

Pronkstuk

Het interieur is strak en tegelijk warm en gezellig dankzij de mooie details. Het pronkstuk van de winkel is ongetwijfeld de betegelde toog. Vlij je neer op één van de krukjes en sla gezellig een praatje met Free’s team. Hou trouwens zeker de Facebookpagina en Instagram van Ode’s in de gaten, want er wordt regelmatig een brunch, kledingverkoop of ander evenement georganiseerd.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Kortijk? Wij verzamelden ze hier voor jou!

Praktisch

Grote Kring 3, 8500 Kortrijk.
Open: dinsdag tot vrijdag van 10u tot 17u en zaterdag van 9u30 tot 17u.
Info: www.odeshop.be

Fotografie: Marloes Desterbecq | Tekst: Sanne De Lee

nog meer: Wooninspiratie