Nicolette Fox: ‘Wat lijkt het me heerlijk wonen in een huis waar alles een vaste plek heeft.’

Nicolette Fox is hoofdredacteur van vtwonen. Opgeruimd? Niet altijd. Al is het opgeruimde gevoel van een compleet lege kamer wel heerlijk. ‘Ik merk dat ik ontzettend blij en zelfs een beetje zen word van de orde die ontstaat.’

vtwonen 04-2021 | Portret van Nicolette voor vtwonen 04

“Wat een lekker gevoel gaf die

lege ruimte!”

Blind vertrouwen in huis

Voor je ligt een heel praktisch, opgeruimd nummer. Zelf ben ik niet zo netjes en toch lijkt het me heerlijk wonen in een huis waar alles een vaste plek heeft en ik blind kan vinden wat ik nodig heb. Over het algemeen ziet ons huis er prima uit hoor. Op het oog dan, want achter de garage-, kelder- en kastdeuren is het vaak een bende. Meestal krijgen we het bij het wisselen van de seizoenen op ons heupen, maar dit jaar hebben we door de ophanden zijnde verbouwing een extra grote stok achter de deur om orde in de chaos te scheppen.

Opruimen maar!

De garage moet leeg voordat hij kan worden gesloopt en omdat de ruimte van hoek tot hoek vol staat met vraag-me-niet-wat, is dat een pittige klus. De goede spullen die we niet meer gebruiken, verkoopt mijn dochter Run Jie enthousiast aan de straat of geeft ze weg aan een geïnteresseerde buurtbewoner. Alles wat kapot of vies is verdwijnt in de grofvuilcontainer. Voor de rest zullen we toch echt in de schuur, de kelder of op zolder een plekje moeten vinden. En zo ontstond er een opruimcircuit. 

Zen wonen

De schuur moest er als eerste aan geloven. We kozen niet voor half werk en trokken de berging helemaal leeg, zodat we hem na reparatie en een grove schoonmaakbeurt helemaal opnieuw konden indelen. Ik kan niet vertellen wat een lekker gevoel mij die lege ruimte gaf. Met stellingkasten op maat creëerden we een efficiënte opbergplek voor (tuin)gereedschap en buitenspeelgoed. Alles overzichtelijk, soort bij soort, in doorzichtige bakken, nog net niet alfabetisch lexicografisch zoals Robert mij gekscherend verwijt. Volgens hetzelfde recept pakken we door met de diverse bergplaatsen in huis. Ik ben niet meer te stoppen en merk dat ik ontzettend blij en zelfs een beetje zen word van de orde die ontstaat. Zou er dan ergens toch een opgeruimd type in mij schuilen?

ALTIJD LENTE

Liefs,
Nicolette Fox, hoofdredacteur 
Instagram: @nicolette_fox

Meer lezen?

Bekijk hier een sneak peek van vtwonen 04-2021.

nog meer: Wooninspiratie