Nicolette Fox: ‘ik droomde ervan ooit in zo’n huis als dat van Pippi Langkous te wonen’

Nicolette Fox is hoofdredacteur van vtwonen en droomde vroeger van een huis als dat van Pippi Langkous. Toen de dokterswoning uit het dorp van haar jeugd te koop stond, pakte ze deze kans met beide handen aan. Geen wonder dat ze fan is van vtwonen 10, die gaat over dromen, durven en doen.

Nicolette Fox

”We deden een bod op de dokterswoning uit

het dorp van mijn jeugd”

Villa Kakelbont

Als kleuter droomde ik ervan ooit in zo’n huis als dat van Pippi Langkous te wonen. Zo’n oud herenhuis met veel gangen, geheime kamertjes en een groot trappenhuis, waar ik net als zij via de leuning naar beneden zou glijden. Natuurlijk had dit huis een veranda en een tuin met boomhut en hangmatten.

Dokterswoning

Jaren geleden stonden we oog en oog met die droom. De dokterswoning uit het dorp van mijn jeugd stond te koop. Het huis, met geweldige raampartijen, serre, veranda en zelfs een torentje, was als uit een sprookje zo mooi. Mijn hoofd ging volledig aan de haal met het idee dat wij daar zouden kunnen wonen, ook al was die mogelijkheid ieniemienie klein. Stiekem hoopten we na de bezichtiging tot bezinning te komen; het  huis had vast mankementen of was spooky.

Huis met gebreken

Om de gebreken te zien, hoefden we niet ons best te doen. Het huis was slecht onderhouden. Maar we keken erdoorheen. De houten vloeren, de woonkeuken, de hoge plafonds, de openslaande deuren; het sprookje werd alleen maar mooier. Het huis werd verkocht via een gesloten envelop. Ze vroegen de geïnteresseerden niet alleen na te denken over een goed bod, maar ook over de bestemming van het pand. Degene die er een sociale functie aan zou toekennen genoot de voorkeur. Dat bood perspectief, zonder businessplan zouden we het huis sowieso niet kunnen betalen.

Dromen, durven, doen!

We maakten plannen, bogen ons over getallen en rekenden ons rijk. Bleef het een droom? Zouden we het durven? Doen? Doen! De envelop bereikte de verkoper. Zoals het een goed sprookje betaamt, zou dit verhaal moeten eindigen met een ‘zij leefden er nog lang en gelukkig’. Maar ons bod bleek te laag. Als we er nu langsrijden, denken we terug aan die spannende tijd. Het was een mooie droom. Er kwamen nieuwe dromen, en we leven al heel lang, heel gelukkig.

Liefs,

Nicolette Fox, hoofdredacteur

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

LEES HET MAGAZINE
vtwonen nummer 10 ligt nu in de schappen. Bekijk hier een sneak peek!

nog meer: Wooninspiratie