Nicolette Fox: ‘Het hutje stond aan een hagelwit poederstrand’

beeld vtwonen Beeld

Nicolette van Fox is hoofdredacteur bij vtwonen en dól op het strand. Geen wonder dus dat ze fan is van vtwonen 08: Zand Kasteel, dat helemaal in het teken van het strand staat. Denk: beachy binnenkijkers, stylingproducties in zandkleuren en de mooiste producten voor een dagje ‘aan zee’ in eigen woonkamer. Conclusie: voor een stranddag hoef je het huis niet te verlaten.

“Het liefst logeren we pal op het strand, zodat we de dag kunnen beginnen met een duik in de golven.”

Lees verder onder de advertentie

Naar de kust

Onze vakantie is niet compleet als we niet aan zee zijn geweest. We houden ervan om zelfstandig door het land te trekken en verschillende plekken aan te doen. Steden, bossen, dorpen, bergen: hoe meer afwisseling, hoe beter. Maar ergens op de route blijven we altijd een paar dagen aan de kust. Het liefst logeren we dan pal op het strand, zodat we de dag kunnen beginnen met een duik in de golven en in slaap vallen bij het ruisen van de zee.

Zon, zee en strand

In onze jonge jaren sliepen we nog op een strandbedje onder de sterren, meer dan een slaapzak hadden we niet nodig. Tegenwoordig zoeken we een prettig, inspirerend dak boven ons hoofd. We hebben inmiddels op heel wat mooie plekken de zon in de zee zien zakken. Zo stond onze eettafel in Puglia half in de vloedlijn. ‘s Avonds brandden we kaarsen in kuiltjes in het zand. Het was praktisch bedoeld om de muggen te weren, maar tegelijkertijd creëerden de vlammetjes een sprookjesachtige sfeer.

Leven met het tij

In Sri Lanka legde een enorme zeeschildpad vlak voor ons terracotta terras haar eieren in het zand. Het ritueel maakte de avond onvergetelijk. In Bretagne ging het er een stuk ruiger aan toe. Door het grote verschil in eb en vloed was de ‘tuin’ bij onze cottage het ene moment een zonnig breed strand en dan weer een kolkende zee. De natuur dwong ons met het tij te leven, soms zat er niets anders op dan een nat pak.

Lees verder onder de advertentie

Droomhuis

De mooiste plek ooit was een huisje op een klein eiland in de Chinese zee. Het was van hout, bamboe en palmblad en volledig ingericht met natuurlijke materialen; wandlampen van schelpen, een hemelbed opgemaakt met krakend wit katoen, gevlochten rolgordijnen en op de vloer kleden van zeegras. Het hutje kon aan twee kanten helemaal open. Stel je voor: aan de ene kant de zonsopgang en vanaf de andere kant de zonsondergang. Beide terrassen keken uit over een hagelwit poederstrand en een turquoise zee. Een ansichtkaart zo mooi. En het moodboard voor dit nummer.

Liefs,
Nicolette Fox, hoofdredacteur
Instagram: @nicolette_fox

Meer lezen?

Bekijk hier alvast een sneak peek van vtwonen 08: terug naar de kust.

Bron: vtwonen 08-2021 | fotografie Brenda van Leeuwen | visagie Manous Nelemans