Nicolette Fox: ‘Dit jaar gaan we voor een happy herfst: buiten moet naar binnen’

Nicolette Fox is hoofdredacteur van vtwonen. Het voorjaar kan haar niet vroeg genoeg beginnen, bij de eerste zonnestralen gaat de hele binnenboel naar buiten. Dit jaar gaat ze voor een happy herfst. Hoe? Ze haalt buiten gewoon naar binnen, met lekker veel groen en diepzeeblauw.

“Dit jaar gaan we voor een happy herfst:

buiten moet naar binnen.”

Nazomeren

Zo lang mogelijk staan de deuren open, begin ik de dag met een kop koffie op het terras en loop ik een rondje door de tuin. Het ruikt er zo lekker naar vochtige aarde. En ik geniet, een tikkeltje weemoedig, van de spectaculaire herfstkleuren. Afscheid nemen van de zomer valt niet mee.

Binnenpret = happy herfst

Als de nazomerzon schijnt gaat het nog wel, maar gure, grijze dagen werken op mijn gemoed. Met de nodige tegenzin hark ik de bladeren bij elkaar en verhuis ik de buitenmeubels voor een paar maanden naar de schuur. De tuin maakt zich op voor een periode van rust en misschien is het niet zo’n slecht idee om daar een voorbeeld aan te nemen. Want hoewel we hebben genoten van de zonovergoten avonden, kwamen we wekelijks wat slaapuurtjes tekort. En dat begint ons een beetje op te breken. Nu het donker wordt, is het geoorloofd om samen op de bank te kruipen, de kaarsen aan te steken, eindeloos te Netflixen of juist lekker vroeg naar bed te gaan.

Buitengroen en diepzeeblauw

De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken. Toch is dit binnenseizoen me niet op het lijf geschreven. Mij kan het voorjaar niet vroeg genoeg beginnen. Bij de eerste zonnestralen sleep ik de binnenboel naar buiten en verleng ik de woonkamer met het terras. Waarom zou ik dit idee niet omdraaien? Dit jaar gaan we voor een happy herfst: buiten moet naar binnen. Groen is niet voor niets mijn lievelingskleur. Ik had al een groene badkamer. En, omdat ik zo blij werd van het palmenbehang in de slaapkamer kregen ook andere muren in huis een botanische print. Een paar flinke planten in de woonkamer compenseren het gebrek aan buitengroen. Nog een portie diepzeeblauw erbij en het is het hele jaar zomer. Hoe doen jullie dat?

Liefs,
Nicolette
Instagram: @nicolette_fox

Meer lezen?

Neem hieronder een kijkje in vtwonen 11:

nog meer: Wooninspiratie