Nicolette Fox: ‘De voorpret is al de helft van het kerstfeest’

Nicolette Fox is hoofdredacteur van vtwonen. Normaal is kerst voor haar één groot familiefeest. Dat is dit jaar natuurlijk anders. Gelukkig is het kerstglas van haar dochter altijd halfvol en houden ze dit jaar kerstafette in hun prachtig versierde huis. Zo is de voorpret al de helft van het kerstfeest. Make it a december to remember.

Nicolette Fox | Kerst

“De hele maand december komt er elk weekend een plukje familie eten. We houden

een Kerstafette.”

Ouderwets samenzijn

Soms is geluk heel gewoon. Mijn gedachten gaan terug naar het weekend dat we de tachtigste verjaardag van mijn vader vierden. We logeerden een paar dagen met alle kinderen en kleinkinderen in een fijn, groot huis. Er stonden geen speciale activiteiten op het programma. Sterker nog; er was helemaal geen programma. Mijn moeder houdt ervan als iedereen lekker zijn eigen gang gaat. Het feit dat we ouderwets met zijn allen samenzijn, is voor haar en mijn vader bijzonder genoeg.

Staying home for x-mas

We hebben gewandeld en gefietst, samen gekookt, spelletjes gedaan en ontzettend gelachen. We spraken af geen vijf jaar meer te wachten, maar elk feest groots te vieren. Dat was het plan, maar de tijd heeft ons ingehaald. Gisteren werd mijn vader 83. Het cadeau van vorig jaar ligt in de vorm van theatertegoedbonnen nog op betere tijden te wachten en in plaats van met de hele familie in een restaurant, aten mijn ouders met zijn tweeën aan de keukentafel een aan-huis-bezorgd verrassingsmenu. En straks wordt het weer kerst. Traditioneel gezien hét familiefeest van het jaar, maar hoe dan? Het met zijn allen samenzijn, is ineens niet meer zo gewoon.

Onvergetelijk kerstfeest

Het staat vast dat we de feestdagen dit jaar anders dan anders zullen vieren, maar volgens mijn dochter, een kerst-aholic pur sang, is anders niet per se minder. Haar kerstglas is altijd halfvol. Zij heeft ideeën genoeg om er hoe dan ook een onvergetelijk feest van te maken. Als het aan haar ligt, pakken we extra uit met de kerstversiering en knutselen we veel ervan zelf. In ons prachtig versierde huis houden we dan een kerstafette en komt er de hele maand december elk weekend een klein plukje familie eten. En misschien kunnen we zelfs een winterbarbecue organiseren, met vuurkorven en marshmallows. Haar enthousiasme werkt zo aanstekelijk, dat de voorpret al de helft van het kerstfeest is. Geluk blijkt ook dit jaar nog steeds heel gewoon. Gelukkig. Make it a december to remember.

Liefs,
Nicolette
Instagram: @nicolette_fox

Meer lezen?

Neem hieronder een kijkje in vtwonen 12:

nog meer: Wooninspiratie