Nederlands bedrijf bouwt exclusieve trap van 2.5 miljoen euro in Saint-Tropez

Het bedrijf EeStairs uit Barneveld, internationale leider met exclusieve design trappen en balustrades, heeft een marmeren spiraaltrap opgeleverd in een Franse vakantievilla. Een Britse ondernemer – die liever anoniem blijft – heeft maar liefst 2.5 miljoen euro neergelegd voor dit meesterwerk. De exclusieve trap staat in zijn vakantievilla in Saint-Tropez; een kleine havenplaats in Zuid-Frankrijk aan de Côte d’Azur.

marmeren spiraaltrap hal
marmeren trap

Design door Peter Mikic Interiors

Peter Mikic, een toonaangevende interieurontwerper uit London, ontwierp het interieur van de vakantievilla in Saint-Tropez. Zijn internationale projecten variëren van particuliere woningen, privéjets en jachten tot sportscholen en commerciële restaurants. Mikic staat bekend om zijn speelse veelzijdige ontwerpen, zijn begrip van ruimte, beweging en ontwikkeling en zijn frisse en elegante stijl. Dit is ook zeker terug te zien in het design van de trap. ‘Ik was verbitterd toen Mikic niet naar ons toe kwam voor dit project. Ik dacht: wij zijn de beste, waarom komt hij niet onze kant op? Uiteindelijk deed hij dit wel en daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee’, laat Cornelis van Vlastuin, EeStairs medeoprichter en creatief directeur, weten.

Realisatie door EeStairs

EeStairs uit Barneveld kreeg de eer en verantwoordelijk voor de gedetailleerde realisatie van de trap. ‘Uitsluitend dit soort werk is waar ik mij het liefste mee bezig houd. En dan bedoel ik: met een heel complex product een grote graad van perfectie bereiken’, vertelt van Vlastuin. EeStairs heeft tien medewerkers in Engeland, België en Frankrijk en nog eens veertig mensen in Noord-Amerika. Ze werken nauw samen met toonaangevende architecten, binnenhuisarchitecten, ingenieurs en vooraanstaande commerciële en particuliere klanten. Het bedrijf beheerst het hele ontwerp, productie- en installatieproces van trappen.

LEES OOK
6x inspiratie opdoen met bijzondere trapleuningen

marmeren trap

2.5 miljoen euro?!

Bij binnenkomst in de villa springt de spiraaltrap direct in het oog. EeStaires was in totaal 1400 uur bezig met de bouw, gedurende een doorlooptijd van twee jaar. Het samenstellen van alle materialen kostte ruim 700 uur werk en de installatie nog eens 700 uur extra. De trap is gemaakt van het beste marmer uit Italië, dat met een laser is gesneden. De traptreden zijn van natuursteen en de buitenkant van de trap bestaat uit een dubbele bekleding van gepolijst gips. Van Vlastuin: ‘Natuursteen komt natuurlijk vaker voor, maar gebogen natuursteen zelden. Dit betekent dat de trap volledig is dus uitgezaagd uit rotsen. Dat is bijzonder.’ Verder bestaat de balkonbalustrade uit glas en messing en heeft EeStairs de exclusieve trap voorzien van op maat gemaakte trapverlichting. De trap is een toonbeeld van absolute luxe.

nog meer: Wooninspiratie