Make-over: de knusse woonboot van Sarah en Eduard

Lang, smal en met schuine muren: Sarah en Eduard vonden het lastig hun 30 meter lange woonboot in te richten. Gelukkig rocked stylist Frans Uyterlinde the boat en ontstond er een mooie mix tussen de woonstijlen bohémien en basic. 

Zij houdt van donkere kleuren, hij van wit

Eduard en Sarah wonen op een plek zonder buren en toch middenin de stad. Waar dan precies? Op een voormalig vrachtschip uit 1914. Naar eigen zeggen wonen ze op het mooiste stukje van Amsterdam, maar toch krijgen ze het binnen niet goed ingericht. De smalle ruimte, schuine muren, het hebben van weinig ramen én verschillende woonsmaken, maakt het stylen van een woonboot niet makkelijker. Tijd voor stylist Frans Uyterlinde om eens langs te varen. Eduard houdt van een interieur met wit, grijs, staal en oud hout. En veel licht. Totaal tegenovergesteld aan de donkere woonsmaak van Sarah.  Zij ziet graag donkere kleuren en een mix van de woonstijlen vintage en industrieel terugkomen. Maar ze weet ook dat een donker interieur en een woonboot met weinig ramen niet goed samengaan. Dus, waar dan te beginnen? Kortom: Sarah en Eduard komen er samen niet uit. Gelukkig weet stylist Frans wel raad met hun woonboot.

De make-over in 360°

360 tour weer verliefd op je huis aflevering 5 seizoen 9

Meer over deze make-over

Alle gebruikte producten, materialen en kleuren hebben we hieronder per ruimte voor je op een rij gezet. Deze gebruikte producten koop je bij ons in de vtwonen shop. Ook legt stylist Frans je in deze video graag uit waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt.

Loungehoek

Zithoek

Eethoek

Keuken

  • Waterschade sensor: Grohe

Stuurhut

  • Zitkussens bekleed met stof: speciaal voor deze make-over
    (niet verkrijgbaar)
  • Vaas: vtwonen.be
  • Luidspreker SONOS One: Hifi Klubben
  • Krukken: privébezit

Het concept

Kees Tol en de vtwonen stylisten gaan elke zondag op SBS6 de uitdaging aan: ze laten bewoners opnieuw verliefd worden op hun eigen huis. Omdat de woonsmaak van het koppel behoorlijk uit elkaar ligt, is de liefde voor hun huis erg bekoeld. Een vtwonen stylist kijkt met een frisse blik naar de woning én zorgt er samen met Kees voor dat de verschillende woonstijlen weer op één lijn komen.

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Make-over door: Frans Uyterlinde | Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: Wooninspiratie