Maak van je prullenbak een waar decorstuk

Zie je de prullenbak als een noodzakelijk kwaad dat je interieur niet bepaald goed doet? Welnee. Alles is tegenwoordig zo te stylen dat het past bij je stijl. En je raadt het waarschijnlijk al, maar inderdaad: zo kun je dus ook gewoon van je prullenbak een echte eyecatcher maken. Wij leggen je uit hoe je het moet zien. Het kan namelijk op verschillende manieren. Lees je mee?

vtwonen 02-2021 | witte keuken overlopend in de woonkamer groene prullenbak | afval verminderen | keuken | zwarte afzuigkap | houten vloer | studio

Het toverwoord: kleur!

De eerste manier om de prullenbak mee te laten doen met de rest van het interieur is het kopen van een exemplaar met een opvallende kleur. Makkelijker kan niet toch? Net als dat een broodrooster in een pasteltint of een koelkast in felrood je keuken een oppepper kan geven, kan een prullenbak met een opvallende kleur dat ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze van Brabantia?

LEES OOK
Mooi afval: deze ontwerpen zijn gemaakt van restafval

Maar ook vorm is belangrijk

Niet alleen kleur, maar ook vorm doet iets voor sfeer. Gelukkig zijn prullenbakken er in alle vormen die je maar kunt bedenken. Op zoek naar een mooi elegant exemplaar dat bestaat uit ronde vormen? Hier, gevonden! Liever een wat meer ouderwetse en ietwat landelijke look? Dan is deze prullenbak misschien een goede optie. Een echte designliefhebber? Dan is deze stijlvolle prullenbak van HAY waarschijnlijk precies waar je naar zoekt.

LEES OOK
Altijd een opgeruimd huis: met deze tips lukt het jou ook

Pimpen maar!

Wat je ten slotte nog kunt doen om van je prullenbak een eyecatcher te maken, is zelf creatief aan de slag gaan. Zoek bijvoorbeeld op internet naar leuke DIY’s of kijk wat je kunt vinden in de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Je kunt al een heleboel voor elkaar krijgen met wat simpele producten. Ten eerste natuurlijk verf (denk aan mooie patronen), maar ook stijlvolle stickers, of elegante pailletten kun je verwerken in jouw eigen prullenbak.

nog meer: Wooninspiratie