Loungen op een klein balkon: zó doe je dat

Kussen met blauwe stip, kussen met roze stip, (Fest Amsterdam). Kussen met opgestikte cirkel, bruine plantentafel van House of Seasons, tegels Solostone Beachwood Antracite van vtwonen (www.vtwonen.nl). Tegel Aqua/Clay, tegel Clay/Bleu, ronde potten, rond kleed (Tine K Home). Gouden slippers, handgemaakte keramische beker, blauw-bruin kussen (Household Hardware). Zwart-wit kussen (H&M). Rood kleed (Rozenkelim). Blauw kleed (Storebror). Groot kussen op het bankje is zelfgemaakt van katoenen stof (Jan Sikkes). Beeld

Een appartement met een mini balkon? Ook op een paar vierkante meter is er plek voor een heerlijke zithoek. Eentje waar je de hele zomer fijn van de zon kunt genieten. Zo kun je loungen op een klein balkon.

Lees verder onder de advertentie

Luie stoel

Op een klein balkon schort het vaak aan ruimte voor een loungebank. Maar om écht te loungen is ie ook helemaal niet nodig. Een comfy stoel neemt minder ruimte in beslag en is vaak net zo fijn om je languit met een boek te settelen. Ga voor een stoel van licht meebuigend materiaal of met zachte kussens. Voeten omhoog? Een poef schuif naar de goede plek en is met een dienblad erop ook nog eens ideaal als tafel.

Zitzak

Het grote voordeel van een zitzak is dat je er op een klein balkon altijd plek voor vrij kunt maken. Hij is super makkelijk te verplaatsten in de winter, bij een flinke regenbui of wanneer je de ruimte even voor iets anders wilt gebruiken. Niets zo fijn als na een lange dag neerploffen in de zon. En zo stevig als ie is, zo comfortabel zit ie ook. Als je er eenmaal in zit, kom je er niet meer zo snel uit.

Een plek voor een boek, zonnebril en karaf vol koude limonade zijn we niet vergeten. Houd ruimte vrij voor een groot dienblad op de grond, een kleine bijzettafel of een inklapbare balkontafel die aan de rand kan hangen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK

Zo creëer je meer privacy op het balkon of terras

Pallets

Deze ultieme zithoek past werkelijk op elk balkon. Je maakt ‘m namelijk zelf en daar komt geen hogere wiskunde bij kijken. Hoogstens een zaag en een lik verf. Met een paar pallets en een hoop plofkussens heb je zó een loungebank in elkaar gezet, de muur fungeert als rugleuning. Schuur de pallets, schilder ze eventueel in een andere kleur en stapel ze op elkaar. Meestal zijn twee of drie al voldoende. Zachte pallet- en rugkussens zijn tegenwoordig in veel kleuren en maten te vinden. Super knus!

Lees verder onder de advertentie

Buitenkleed

Net als in de tuin of op het strand lopen we in de zomer het liefst op blote voeten. Een fijne ondergrond is daarom óók op een klein balkon van groot belang. Leg terrastegels van kunststof of hout op de vaak betonnen vloer of ga voor een fijn buitenkleed. Dit zorgt voor een zachte ondergrond en een flinke dosis sfeer op het balkon.

Shop de stijl…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

20230116 SFEER IN DE BADKAMER

beeld vtwonen Beeld

Kleur Bye bye, blue monday: zo word je blij van blauw

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

binnenkijken Kijk binnen in een vrijstaand jaren 60-huis in Heerenveen

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

20230115 5X BINNENKIJKEN HUIZEN VOL DIY’S

Bron: Beeld: vtwonen 08-2016 | Styling Anke Helmich | Fotografie Sanne Tulp