Welcome spring! De leukste uitjes in april

De blaadjes krijgen langzaam weer kleur, de eerste zonnestralen zijn een feit. Welcome spring! In deze post vind je heel veel workshops, creatieve markten en leuke uitjes in april.Peanitoakprint Etsy
Expositie Lieke
Fort Festijn
Immer Urlaub

Expositie Liekeland bij Daily Poetry in Eindhoven

Ze is pas 24 jaar oud, maar heeft al een aantal jaar haar eigen label, zelfs al voordat ze afstudeerde aan de kunstacademie in Breda. Ze wordt vooral geïnspireerd door grote dieren zoals beren, zwijnen en bizons, maar ook haar liefde voor eten is veel terug te zien. Werken in de moestuin, naar de markt gaan en zelfgemaakte kruidenthee drinken zijn naast illustreren, dingen die zij graag doet. Ze ziet Liekeland als haar ideale wereld waar mens, dier en natuur in balans is. Een wereld waarin mensen en dieren samen koken en kopjes thee drinken. Naast het feit dat haar illustraties gewoon heel erg mooi zijn, zit er dus ook een beetje een idealistische gedachte achter. Ze hoopt dat mensen dieren niet meer als producten gaan zien, maar dat we ze op een goede manier leren te behandelen. Daarnaast hecht Lieke ook veel waarde aan duurzaamheid. Haar producten worden gedrukt op FSC-papier van Arctic Paper. Met veel zorg en aandacht voor het milieu produceert Arctic Paper in Zweden op een ecologische wijze duurzame papiersoorten. In de geweldige winkel Daily Poetry vind je postcards, canvastassen, stickers, prints en een aantal originele illustraties van Lieke te koop. Daarnaast heeft ze ook een mooie raamillustratie op ons etalageraam getekend en er staat zelfs een 3D illustratie te pronken. Meet Hendrik-Jan! De expositie zal ongeveer tot eind april bij Daily Poetry te zien zijn. – Tot eind april. Kijk voor meer informatie over de expositie of de shop zelf op de website van Daily Poetry.

Stoelendans bij Yksi in Eindhoven

Yksi Expo biedt overzicht van 10 jaar Nederlands stoelontwerp. Wat is er de afgelopen tien jaar veranderd in de wereld van het Nederlandse stoelontwerp? Wat is anno 2013 de stand van zaken en waar liggen de huidige en toekomstige uitdagingen? Als omlijsting zijn er nevenexposities, lezingen, films en kan het publiek een stem uitbrengen. Zo is er bijvoorbeeld 8 februari een workshop ‘Stoel ontwerpen’ voor kinderen (kosten 2,50)! – Kijk voor meer informatie op de website van Yksi. Tot en met 19 april

Marimekko in de Kunsthal in Rotterdam

De Kunsthal presenteert, in samenwerking met design museum Helsinki, een grote overzichtstentoonstelling van het Finse designmerk Marimekko. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1951 heeft Marimekko de missie om met mode en design de kwaliteit van leven te verbeteren. De concept stores in Seoul, Berlijn en New York tonen aan hoe actueel het merk ook nu nog is. Marimekko wordt vandaag de dag wereldwijd erkend als hét icoon van Fins design. De heldere ontwerpen die op het netvlies blijven hangen, laten daarbij nooit onverschillig; ‘you love it oryou hate it’. – Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 10 – 17 uur, zon- en feestdagen (De Kunsthal is geopend op Tweede Paasdag) 11 – 17 uur, maandag gesloten. Kosten: 11 euro entree. kunsthal.nl

Van Onze Tafel Weekendmarket in Meppel

Van Onze Tafel organiseert  in eigen studio en in de hal achter ons een inspirerende Weekendmarket. Samen met andere creatieve ondernemers zorgen ze voor een scala aan activiteiten. Zo wordt er doorlopend door Van Onze Tafel een workshop ‘Paasslinger maken’ georganiseerd (5,- euro). Het thema is dit keer: Hello Spring! Van alles op het gebied van Pasen, de grote schoonmaak, je huis gezellig maken, gezonde levenstijl, een frisse Lente look. Lekker shoppen, proeven, beleven, creëren en ontmoeten. De eerste 100 bezoekers ontvangen een goodiebag! – Tijd: van 10.00 tot 17.00. Let op! Er zijn geen pin mogelijkheden. Toegang gratis.

Pop-Up Store in Woonmall Amsterdam

Ook fan van  webshop nr310? Deze shop is een maand lang te vinden in de Pop-Up Store in Woonmall Amsterdam (Villa Arena). Samen met twintig andere (leuke!) webwinkels is deze store een maand open. Ook op Tweede Paasdag. – Kijk voor openingstijden op de website van Woonmall Amsterdam. 

Rag-to-riches markt in Roest, Amsterdam

60 leuke Amsterdammers verkopen aanstaande zaterdag vanuit hun 30 zogeheten ‘minishops’ alle miskopen die ze ooit hebben gedaan, plus items die ze eigenlijk niet meer dragen en nog in topconditie zijn. Zonder veel te vroeg opstaan voor een zaterdag en zonder vrouwtjes met trollies die alles voor een euro willen, maar een relaxte markt met eerlijke prijzen.  Kom vanaf 12:00 lekker tweedehands juweeltjes shoppen met je vrienden, onder het genot van een hapje, drankje, leuke muziekjes en de gezelligheid & gastvrijheid van Amsterdam Roest! – Tijd: van 12.00 tot 18.00. Toegang: gratis, maar een vrijwillige bijdrage van 2,- euro wordt zeker gewaardeerd!

Museumweekend in heel Nederland

De 33e editie van het Museumweekend heeft  als thema ‘Doe een museum’. Meer dan 300 musea organiseren voor jong en oud allerlei activiteiten. Ook leuk: musea geven dit weekeinde veelal flinke kortingen. Soms is de entree zelfs gratis of is de toegang maar 1 euro. Ook de rondleidingen zijn veelal gratis. – Kijk op de website van museumweekend voor alle deelnemende musea!

Crafternoon bij Elle Aime in Rotterdam

Ehh.. Wat is dat? Een Crafternoon is een middag waarbij iedereen kan aanschuiven met zijn/haar eigen project. Zo zit je niet alleen thuis dat kussen af te haken, maar gezellig in Elle Aime met andere DIY-liefhebbers. Natuurlijk is er ook thee en koffie en iets lekkers. Zit je vast met een project of ben je even je inspiratie kwijt, dan kun je er misschien samen uit komen. Ben je nog niet begonnen aan een nieuw project? Er zijn ter plekke ook verschillende DIY-kits te koop om gelijk mee aan de slag te gaan. -Tijd: van 14.00 tot 17.00.  Wil je je aanmelden? Een mailtje naar info@elleaime.nl is voldoende.

Sunday Market in Amsterdam

De Sunday Market is dé maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in  en biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen. Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken. Gevestigde namen doen mee, maar ook nieuw talent van de Rietveld Academie en de Design Academy, alsmede ‘andere’ creatives of collectors die wat moois, leuks of geks te bieden hebben. – Tijd: van 12.00 tot 18.00 uur. Entree gratis.

De Lindenmarket bij de Lindenberg in Nijmegen

De LindenMarket is de plek voor cultuur, kunst, design, vintage en food en meer dan alleen een markt. Alle standhouders zijn geselecteerd op het verhaal achter het product, vakmanschap en gedreven ondernemerschap. Maak kennis met onalledaags aanbod van mooie en bewust geproduceerde kunst, design, (biologisch) eten en vintage spullen. Schud het drukke bestaan even van je af en neem tijd voor jezelf, vrienden of familie onder genot van lekkere hapjes, muziek en activiteiten voor jong en oud. Altijd fijn. – Tijd: van 12.00 tot 17.00. Toegang gratis.

Art Breda

Breda ademt kunst tijdens de kunst- en antiekbeurs ART BREDA. In het centrum van de stad verrijst een spectaculair paviljoen waar van 6 tot en met 13 april een superieure collectie kunst, antiek en design gepresenteerd wordt. Van moderne kunst van Damian Hirst, Andy Warhol en Karel Appel tot oude meesters als Rembrandt en Isaac Israels. Maar ook inspirerend design, oogstrelende antiquiteiten en vintage van Chanel en Cartier. ART BREDA is een viering  van het beste dat de Nederlandse kunst- en antiekwereld te bieden heeft! Zeker een kijkje waar dus. – Openingstijden: dagelijks van 11.00 – 19.00 uur, zondag 13 april geopend tot 18.00 uur Avondopenstelling op woensdag tot 21.30 uur Entreeprijzen:  normaal tarief € 15,-, Jeugd 12 tot 18 : € 10,-, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis toegang.

Workshop Sock it to me bij Sas Knits it Again in Rotterdam

Er gaat niks boven zelfgebreide sokken. De warmte, de liefde, de kleuren! Wanneer je warme voeten hebt, voel je je goed. Zo is het gewoon. Geen dunne flutsokken meer, vanaf nu maak je ze zelf! Tijdens de workshop maak je een mini versie (misschien voor je kind, buurkind, neefje, nichtje of ‘sssst, niet zeggen’ je plannen voor de toekomst). Je werkt aan alle basistechnieken en je gaat naar huis met alle kennis die je nodig hebt (en een matenschema) zodat je thuis, als je alle tijd hebt, sokken-op-maat kunt breien. Zo ongeveer tussen de boord en de voet sterk je aan met een heerlijk lunch en tussendoor is er natuurlijk koffie, thee en lekkers. – Tijd: van 10.00 tot 16.00. Kosten 65 euro.

Fort Festijn in Haarlem

Dit jaar alweer voor de derde keer! En favoriet van 101. Fort Festijn heeft een leuke mix van hippe lifestyle producten, lekker eten, een glaasje wijn en een leuke kids hoek! De locatie van het Fort Festijn is dit keer weer bij Seinwezen in Haarlem. Een gezellige plek, gelegen tussen sporen en antieke treinen in hartje Haarlem. En…101 staat ook op Fort Festijn met workshops! Zo is er een workshop DIY met 101-dessinkarton door de 101-redactie en een spoedcursus haken door Eliane (roesthaakt.nl) en Janin (haakt.nlBij het Seinwezen zijn geen parkeerplaatsen, daarom adviseert de organisatie  iedereen met de trein, de fiets of lopend te komen (parkeren kan eventueel bij het Stationsplein of Raaks). Het Seinwezen is op 8 minuten loopafstand van station Haarlem. – Tijd: van 12.00 tot 18.00 uur. Toegang gratis. Kijk voor meer informatie ook eens op de Facebookpagina van Fort Festijn.

Markt van Morgen in Antwerpen

De Markt Van Morgen is ondertussen uitgebloeid tot een heerlijk evenement! Dit dankzij het sympathieke en unieke concept: beginnende en eigenwijze ontwerpers kunnen hun creaties tonen en verkopen. En dit alles omlijst in een muzikaal kader waar dj’s, performers en muzikanten de sfeer neerzetten. Het gaat hier om verscheidene creatieve vormen: van mode tot accessoires en juwelen tot zelfs grafisch, interieur en meubilair.
Tijd: van 12.00 tot 18.00 uur. Locatie: De Markt Van Morgen vindt telkens plaats in de Kloosterstraat (Antwerpen-Zuid) op het pleintje Vismijn. Toegang gratis.

Workshop leren illustreren; potlood en inkt. Bij Immer Urlaub in Utrecht.

Bij deze workshop ga je op onderzoek uit met de materialen potlood en inkt. Mocht je de eerdere workshops hebben gevolgd (geen voorwaarde), dan maakte je al kennis met deze materialen; binnen deze workshop ga je alle mogelijkheden nog eens goed onderzoeken. Potlood en inkt lijken erg voor de hand te liggen, maar hoe maak je je deze technieken zo eigen, dat ze jouw manier van illustreren uniek maken? Iedereen, van elk niveau en met elke mate van ervaring, is welkom in deze workshop voor max 10 personen. – Tijd: van 13.00 tot 16.00. Kosten: 65,- incl materiaal, koffie, thee en taart.

Antwerp Retro Pop-up Market in Antwerpen

Elke tweede zondag van de maand verzameld Antwerp retro pop-up market talrijke webwinkels, vintage verdelers en ontwerpers. Ze zijn verenigd met een gemeenschapelijk thema  – Retro en Vintage. Antwerp retro pop-up market is een retro lifestyle markt met erg divers creatief aanbod: mode, sieraden, vintage, accessoires, kledij, decoratie, betaalbare kunst, eco- en bio artikelen etc. zijn ruim vertegenwoordigd tijdens de markt. Naast al het shop-plezier word je verwend met heerlijk eten, live DJ en muzikale optredens. – Tijd: van 12.00 tot 18.00. Locatie: op de Badboot in Antwerpen. Toegang gratis.

Pure Markt in Amstelpark Amsterdam

Het Amstelpark is ontworpen voor de Floriade van 1972, vandaar dat er in dit park nog een grote verscheidenheid aan bloemen, planten en bomen te vinden is. Een uitstekende lokatie dus voor de Pure Markt. Midden in het park vind je unieke deelnemers op het gebied van eten, drinken en creativiteit. Rondom onze gezellige terrassen is genoeg te doen voor het hele gezin. In het park zijn ook een stadboerderij, midgetgolf, Amsteltreintje en grote speeltuin te vinden.
Tijd: 11.00-18.00 uur. Toegang gratis.

Local Goods Weekend Market in Amsterdam

Op 19 en 20 april aanstaande organiseren Pakhuis de Zwijger, platform Made in Amsterdam en Indie Brands (PAPERDOLL) voor de eerste keer de Local Goods Weekend Market. Het evenement vindt plaats op de gloednieuwe locatie De Hallen Amsterdam (de voormalige Tramremise) in Amsterdam West en zal bestaan uit de verkoop van louter in Amsterdam ontworpen en gemaakte producten: food & non-food. Van fietsen, kleding, brillen en tassen tot lampen, meubels en fotoboeken, maar ook homemade worsten, chocola en ijs! – Tijd: van 12.00 tot 18.00 uur. Toegang gratis.

Neighbourfood Market in Amsterdam

De NeighbourFood Market vind je op het Westergasterrein in een van de hallen en buiten. Een locatie met een verhaal, zoals alles op de markt een verhaal heeft. Jong, oud, brak en fris ontmoet elkaar waar het lekkerste eten van Amsterdam verzameld is. Iedereen die houdt van ambachtelijk, lekker, samen eten en op zondag enigszins op tijd uit bed is…Op de NeighbourFood Market komen de good-food verkopers van en om de stad samen, het is een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs.  Oftewel… ieder uit de stad die goed eten en drinken met liefde en een verhaal aanbiedt. – Tijd: van 11.00 tot 18.00 Toegang gratis.

FeelGoodMarket in Eindhoven

De Feelgood Market is een bruisende markt vol Design, Art, Fashion, Streekproducten, vintage, sieraden, lifestyle, kids stuff, (bio) Food en mooie, originele, eigenzinnige creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Meestal aangeboden door de maker zelf. Met daarnaast live- muziek, workshops, dans en theater. Er is altijd van alles te doen op de Feelgood Market. Zo kun je er bijvoorbeeld lekker rondstruinen langs de kraampjes, workshops doen, demonstraties volgen, gemasseerd worden, creatief bezig zijn, allerlei gezondheid-adviezen krijgen, lekkere hapjes proeven, genieten van de goede live- muziek en de dans acts, verrast worden door het theater en relaxen op het terras. – Tijd: van 12.00 tot 18.00. Toegang gratis.

Pure Markt in Beatrixpark Amsterdam

Het Beatrixpark is één van de oudste moderne stadsparken van Amsterdam, voor het publiek geopend in mei 1938. Het oudste deel van het park is in de jaren 30 ontworpen door mejuffrouw Mulder, een stedenbouwkundige van de gemeente, in de romantische stijl. Door het park lopen vele mooie fiets- en wandelroutes. Het Boerenweteringpad zal op deze zondagen worden ingericht als Pure Markt. Op de markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. Ook op het gebied van non-food is er een mooi assortiment bijzondere producten!
Tijd 11.00 tot 18.00. Toegang gratis.

Swan Market Festival in Museumpark Rotterdam

Swan Market is een lifestyle markt, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Mode, sieraden, vintage, accessoires, betaalbare kunst, etc. zijn ruim vertegenwoordigd tijdens Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke horeca en live muzikale optredens. De gezelligheid bij Swan Market wordt gecreëerd door de variëteit aan bezoekers; een goede mix tussen jong en oud, stelletjes en gezinnen met kinderen, het loopt door elkaar en maakt plezier met elkaar.
Tijd: van 12.00 tot 18.00. Toegang 1 euro.

Mama Fair in Breda

De Mama Fair is een initiatief van Eva den Doelder (rondomeva.nl) en Carolien Lageuse (fabulousday.nl). Eva en Carolien hebben elkaar – alhoewel opgegroeid op enkele kilometers afstand van elkaar in Zeeuws Vlaanderen – in 2012 in Breda ontmoet. Beiden zijn in de afgelopen jaren moeder geworden en vanuit een passie zelfstandig ondernemer geworden. Al snel bleek dat ze een gemeenschappelijke wens koesterden;  het realiseren van een eigentijds event voor zwangeren en moeders met jonge kids op Bredase bodem. De Mama fair werd geboren. De Mama Fair is een overdekte feel good markt waar kleine webshopeigenaren hun waar een keer in ‘real life’ presenteren. Op de Mama fair vind je de meest unieke, bijzondere en hippe producten. Er kan dus naar hartelust geshopt worden. De Mama fair zal je zeker aanspreken als je in verwachting bent, maar heb je jonge kids of wil je wat voor jezelf shoppen, ook dan kun je hier je hart ophalen! – Kaartjes voor de MamaFairBreda zijn online beschikbaar voor 3,50 euro. Koop je kaart online en je ontvangt een goodiebag op de fair. De voorverkoop online eindigt op 17 april 2014 of op het moment dat de organisatie door de goodiebags heen is!

Pure Markt in park Frankendael Amsterdam

Park Frankendael is het grootste en belangrijkste ecologische park van Amsterdam. Het park is de laatste tien jaar ingrijpend gerenoveerd. Op de locatie van de voormalige stadskwekerij is een nieuw parkgedeelte aangelegd, en de historische tuinen zijn in oude luister hersteld. Grote grasvelden, kinderspeelplaatsen en het Slingerpad maakt deze locatie uitermate geschikt voor onze sfeervolle markt! Tijdens de Pure Markt staan de kramen langs het Slingerpad onder het toeziend oog van meneer en mevrouw ooievaar in hun nest. Op de speciaal ingerichte picknickplaatsen kan je even uitrusten en genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op het mooie park. Handig: voor de kinderen zijn er diverse speelplaatsen en andere activiteiten. – Tijd: van 11.00 tot 18.00. Toegang gratis.

Tips zijn altijd welkom!

nog meer: Wooninspiratie