De letterbak: een must voor in huis

De letterbak is weer populair. Je kunt in zo’n kastje alles wat je maar wilt uitstallen. Een echte bron van inspiratie dus in bijvoorbeeld je woonkamer, slaapkamer of kantoor!
letterbak

Terug van weggeweest

Letterbakken werden vroeger gebruikt in drukkerijen. Typografen gebruikten ze om hun loden letters in te bewaren, vandaar de naam. In de jaren 70 had bijna iedereen eentje aan de muur en hij is nu weer terug van weggeweest.

Inspiratie

De letterbak is heel leuk als wanddecoratie. De retro letterbakken zijn niet alleen meer voor klompjes en een eiffeltorentje, maar voor alle mooie spullen die je wilt laten zien. Vul hem met allerlei leuke items en foto’s, kijk bijvoorbeeld eens naar de foto ter inspiratie. Je kunt er ook leuke kaarten en afbeeldingen in plakken, dat is extra mooi als je masking-tape gebruikt. Of kijk verder bij wooninspiratie voor meer inspiratie.

Zelf maken

Je kunt zo’n mooie letterbak ook zelf maken zoals jij hem wilt. Op onze website vind je instructies om hem te maken. Als je een beetje handig bent kun je hem in twee uur helemaal af hebben! Laat alle planken op maat zagen bij de bouwmarkt en je hoeft hem alleen nog in elkaar te schroeven. Kijk bij zelf maken of letterbakkast maken voor de instructies.

Opknappen

Wat je ook kunt doen is een oude letterbak kopen via bijvoorbeeld Marktplaats en deze helemaal opknappen. Schilder hem in de kleur die jij mooi vindt en plak bijvoorbeeld behang aan de achterkanten van een aantal vakjes.

Letterbak kopen

Naast zelf maken kun je natuurlijk ook letterbakken kopen. Bij Basiclabel kun je onze eigen vtwonen XL letterbak kopen. Deze is gemaakt van massief grenen en gespoten in het wit. Hij is ook leuk voor in de kinderkamer. Je kinderen kunnen daar alles wat ze verzamelen en mooi speelgoed in uitstallen. Perfect voor de kinderkamer is natuurlijk de vtwonen kidsletterbak. Op Myhomeshopping.nl vind je een overzicht van de mooiste letterbakken die te koop zijn! Ook leuk is de website mijnthuisgevoel, waar ze oude letterbakken opknappen en verkopen.

Letterbak XL

Op de foto zie de XL uit de vtwonen collectie. Deze is gemaakt van massief grenen en gespoten in het wit. Bij Basiclabel kun je de vtwonen XL letterbak kopen.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op Myhomeshopping.nl

Bron: Fotografie Brigitte Kroone

nog meer: Wooninspiratie