Lekker latten: van tussenwand tot buitenmuur

beeld vtwonen Beeld

Wil je een ruimte opdelen zonder dat het hokkerig wordt of een te veel in het oog springend object in huis verdoezelen? Dan kun je met een frame van houten latten de mooiste trucs uithalen. Het houdt de boel luchtig, maar geeft wel cosy gevoel. Ineens heb je een muur om iets tegenaan te zetten en is het zicht op die lelijke trap als sneeuw voor de zon verdwenen. Drie voorbeelden van mini-metamorfoses met houten latten.

Lees verder onder de advertentie

Minimalistische afscheiding

De bijzondere indeling van deze voormalige slagerij maakte dat de bewoners het lastig vonden om er een warm en gezellig geheel van te maken. vtwonen stylist Fietje kwam to the rescue en bedacht een wand die én minimalistisch én gezellig oogt.

Deze scheidingswand werd gemaakt van houten grenen latten en zorgde ervoor dat er ineens een muur stond waar de bank tegenaan kon staan. En omdat je er doorheen kunt kijken, zie je de prachtige nieuwe muurkleur ook nog gewoon. Bekijk de hele metamorfose van vtwonen Weer verliefd op je huis in Rotterdam, plus de toelichting van Fietje.

Lattenframe van douglas-hout, gemaakt door bouwbedrijf Klomp. Kleur groen op de wand Quiet Clearing van Histor. Eikenhouten vloer in blokpatroon zwart afgewerkt, vloerkleed, bank LS Napels, kussens, plaid, bijzettafel met draagbeugel, poef Loods 5. Hanglamp, merk onbekend. Bijzettafel met zwart frame Karwei. Kussen met bloem Malagoon. Groen-witte vaas vintage. Beeld
Lees verder onder de advertentie

Doe maar diagonaal

Een houten afscheiding hoeft niet alleen te verbloemen, hij mag ook juist de eyecatcher van de kamer zijn. Deze diagonale afscheiding van latten douglas-hout springt in het oog en verbergt tegelijkertijd de trap.

Ga je er zelf mee aan de slag, zorg dan wel voor voldoende ruimte tussen de staanders, zodat er nog genoeg daglicht tussendoor kan stromen. Doe je dit niet, dan wordt de ruimte juist kleiner en donkerder. Niet de bedoeling waarschijnlijk. Bekijk meer mooie vondsten uit dit nieuwbouwhuis.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Houten latten op de buitenmuur

Het is even een werk, de buitenmuren voorzien van houten latten, maar het eindresultaat mag er zijn. Een standaard nieuwbouwhuis is plots helemaal niet meer zo standaard en een lelijke gevel geef je er een enorme upgrade mee. Je versterkt met houten muren ook het binnen-buitengevoel, want je trekt door het natuurlijke materiaal de tuin als het ware naar binnen. Het rabat hardhout is speciaal geschikt voor gevelbekleding en de banen zorgen voor een superstrak resultaat.

Je zou deze klus zelf kunnen aanpakken, want je schuift de profielen redelijk makkelijk in elkaar. Let wel op dat je het niet te strak doet en wat ruimte overlaat voor de werking van het hout.

Meer moois van hout…

Lees verder onder de advertentie