Kleurrijke washi tape

beeld vtwonen Beeld

Ineens zien we het overal opduiken, Japans washi tape. Kleurrijk, speels en vol mogelijkheden. Het is in alle soorten en maten verkrijgbaar, met honderden motiefjes en vooral in alle denkbare kleuren. 

Lees verder onder de advertentie

Washi tape

De tape is gemaakt van het Japanse Washi papier. Dat wordt gemaakt van de schors van de moerbei. In Japan is het materiaal al 800 jaar in gebruik voor bijvoorbeeld de bankbiljetten en sinds kort als materiaal voor kleding. Wij kennen Washi alleen nog maar in tape-vorm.

Waar koop je washi tape?

Je kunt ze kopen op bijvoorbeeld www.etsy.com. Deze afbeeldingen komen van Melissa Wuest, Lucy Patterson, happythings1 en hello355498654, die allen hun eigen ‘winkeltje’ runnen bij Etsy. Daarnaast heeft de hippe webshop Tas-ka allerlei rolletjes masking tape, zoals de tape ook wel wordt genoemd in de volksmond. De webshop Happy tape richt zich helemaal op de verkoop van de leuke tapes.

Wat kun je er mee?

Washi tape is voor veel doeleinden te gebruiken. Leuk voor memo’s op je koelkast, om cadeautjes origineel mee in te pakken, pimp je vogelhuis, kleur je anzichtkaart of fleur je eigen visitekaartjes er mee op. Extra handig is dat je gemakkelijk kan schrijven op de rolletjes en verwijderen eenvoudig is. Dus ook leuk voor in je agenda of notitieboek.

Lees verder onder de advertentie