Klaar voor het voorjaar: 4x plannen maken voor tuin en terras

beeld vtwonen Beeld

Voor iedereen met de winterblues: de lente staat op de stoep! Kom dus maar op met al die plannen voor tuin en terras die het afgelopen jaar zijn blijven liggen. Droom je van een moestuin, overkapping, XL loungeset of een kleurrijke border? Begin dan nu met de voorbereidingen, voor je het weet kunnen de tuindeuren weer fijn open.

Lees verder onder de advertentie

1. Tuin ontwerpen

Gaat de tuin wat jou betreft helemaal op de schop? Dan valt er heel wat uit te zoeken. Wanneer je nog niet precies weet wat je wilt, laat je dan bij het plannen maken voor je tuin inspireren door tuinen van anderen. Denk ook praktisch: heb je veel tijd om te tuinieren of wil je een onderhoudsvriendelijke tuin? Van designs voor kleine en grote tuinen tot de aanleg van borders, bekijk hier alle informatie over tuinontwerpen.

2. Doe de tuintest

Een leuke manier om achter jouw tuinstijl te komen, is het maken van onze tuinquiz. Zo weet je na een paar vragen in wat voor soort tuin jij je zal thuisvoelen. En wil je daarna nog even doorquizzen? Dan hebben we ook nog de bbq-test en de tuinkennis-quiz voor je klaarstaan.

3. Tijd voor een moestuin

Niets is leuker dan groente en fruit uit eigen moestuin. Een vierkante meter of een smal stukje tuin is al genoeg om te moestuinieren. Klein beginnen is juist de truc voor een succesvolle start! Onze tips voor zaaien, snoeien en oogsten vind je hier handig bij elkaar verzameld.

Lees verder onder de advertentie

4. Nieuwe tuinmeubels

Staat de basis van je tuin als een huis? Dan wordt het tijd om je meubels en accessoires eens goed te bekijken. Verkeert jouw tuinmeubilair nog in goede staat of hebben jouw houten meubels een lik verf of olie nodig? Is een tuintafel om lange, lome zomeravonden aan te eten jouw ideaal of staat de tuin bij jou gelijk aan niets anders dan relaxen? Check dan hoe je de perfecte tuinmeubels uitzoekt en welke materialen geschikt zijn voor buiten.

vtwonen tuinspecial

Op zoek naar een tastbare bundel inspiratie? Dan zijn de vtwonen tuinspecials iets voor jouw. Het derde nummer ligt nu in de winkel. Neem hier alvast een kijkje naar TUIN 03. Heb je de knoop doorgehakt? Dan bestel je het nummer eenvoudig online en betaal je geen verzendkosten!

Shoppen voor tuin en terras…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 2020-08 | fotografie: Stan Koolen | Styling: Moniek Visser