In drie stappen naar een nieuw interieur

Plots is hij daar: de veranderdrang. Je wil vol goede moed beginnen aan iets grotere aanpassingen in huis, maar weet niet goed waar eerst te beginnen. Om je te helpen bij de renovatie en inrichting lijsten we enkele tips op zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan!

Behangpapier verwijderen

Muurbekleding naar jouw smaak in een huis dat je renoveert? Dat valt zelden voor. Hoog tijd dus om dat oude behang zorgvuldig te verwijderen. Een eenvoudige taak, maar het neemt wel wat tijd in beslag. Als je geld wil uitsparen, doe je het op de oldschool manier: je maakt het behang nat met warm water en laat het intrekken. Na een tijdje komt het vanzelf wel los. Vind je ’t niet erg om wat meer centen te spenderen, dan schaf je je een stoomapparaat aan. Vrijwel in elke doe-het-zelfzaak te vinden en alles gaat veel vlotter! Nog geen nieuw behang gekozen? Met 3D-muurbekleding haal je een echte eyecatcher in huis.

Keramische tegels verven

Ben je uitgekeken op die ouderwetse tegels, maar heb je geen zin om de hele boel op te breken? Dan kan je je keramische tegels gewoon een likje verf geven. Natuurlijk is het niet zo eenvoudig als het klinkt. Je moet de tegels eerst goed ontvetten of afschuren, zodat de verf er kan intrekken. Pas wanneer de vloer stofvrij én droog is, kan je aan het echte werk beginnen. Eerst twee lagen grondverf, dan twee eindlagen et voila! Door een kleine aanpassing heeft je interieur een hele nieuwe look gekregen. Ben je toch niet zo’n fan van geverfde tegels? Dan kan je nog altijd voor laminaat of tegels gaan.

Mini-metamorfose, maxi-resultaat

De vloer is afgewerkt, de muren ook. Tijd om te decoreren. Is je budget zo goed als op? Ga dan eens rondsnuffelen op de zolder van je grootouders en je vindt vast en zeker nog een leuk kastje terug. Met de techniek van luchtgommen blaas je je oude meubeltjes letterlijk nieuw leven in. Je verwijdert de oude afweringslagen en geeft het een vernislaagje. Nu nog decoreren met een dienblad vol kaarsen, een hippe spiegel of wat groen en je bent klaar om te genieten van je nieuwe stek!

Make-over door: Frans Uyterlinde | Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: Wooninspiratie