De houten bank is multifunctioneel

Een houten bank heeft heel veel mogelijkheden. Lekker voor in de tuin, maar hij past ook prima binnen, in de hal of aan de eettafel.

Houten bank

Met opbergruimte

Op de houten bank op de foto, in dekkend grijs geschilderd, kunnen gemakkelijk drie personen zitten. In de la is plaats voor sleutels, of iets anders wat je slim wilt opbergen. Maar waar laat je je gieter en dat lekkere warme plaid voor een frisse avond? In de klepbank! Deze bank heeft heel veel opbergruimte en kan zowel binnen als buiten. Je kunt zelf een klepbank zelf maken.

Puur natuur of geverfd?

Houten banken van massief hout gaan lang mee. Ze worden vaak gemaakt van beuken, eiken of populierenhout. Ongeverfd hebben ze een mooie basic uitstraling. Leuk om te combineren met natuurlijke materialen en kleuren. Liever wat lichter? Kies dan voor een white wash. Wist je dat je white wash een subtiel kleurtje kunt meegeven door er een druppeltje verf van een andere kleur in te doen?

Speels kleurrijk

Houten banken lenen zich heel goed voor een vrolijk kleurtje. Schuur de bank eerst, ontvet grondig en dan het leukste: een frisse tint erop. Opvallend hoogglans of bescheiden mat, alles is mogelijk. En als je na een tijdje uitgekeken bent op je bank, dan verf je ‘m gewoon opnieuw.

Houten eettafel bank

Een houten bank ik ideaal aan de eettafel. Bij houten eettafel bank zie je daar een mooi voorbeeld van. Met een houten bank aan de eettafel heb je altijd plek veer extra gasten.

Houten bank maken

Is er een beter meubel om lekker loom op te luieren, te liggen en te lezen dan het aloude tuinbankje? Een tuinbank of houten bank zelf maken kan ook! Dan wordt hij nog leuker. Op onze website vind je handige zelfmaakplannen voor een ‘stoelenbank’ een tuinbank of een tafel mét bankje.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op Myhomeshopping.nl

Bron: vtwonen | Fotografie Hotze Eisma

nog meer: Wooninspiratie