Hotspot in Brussel: Serra

Op de benedenverdieping van Hotel Indigo Brussels City vind je voortaan de indrukwekkende groene hotspot Serra. Een plek om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Hotspot Serra in Brussel

Hoge duurzaamheidsambities

Serra is een échte urban jungle. De immense ruimte van maar liefst 750 m2 herbergt allerlei soorten planten, net zoals – what’s in a name – in een serre. Serra wil bezoekers helpen om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Toegankelijke, gezonde maaltijden zijn daar één aspect van, maar je kunt hier ook terecht voor yogalessen, workshops en brunches. Middenin de botanische sfeer vind je twee restaurants die helemaal in het teken staan van gezonde, seizoensgebonden en verantwoorde voeding. Aan de voorzijde zit slow food restaurant Urban Picnic, aan de achterzijde kun je terecht bij het eco-verantwoorde restaurant Garden Kitchen. Serra heeft hoge duurzaamheidsambities. Het restaurant wil samenwerken met lokale leveranciers en met experts in eco-friendly en gezonde voeding. Ingrediënten worden lokaal geproduceerd en zijn voornamelijk plantaardig. De resterende dierlijke eiwitten worden gehaald uit duurzame vis en zeevruchten en uit biologisch wit vlees.

Hotspot Serra in Brussel
Hotspot Serra in Brussel

Welke plek kies jij?

Bij Garden Kitchen kun je allerlei seizoensgebonden ingrediënten proeven. De keuken is veggie en legt het accent op lokale producten, kruiden en specerijen. Continu kun je er nieuwe smaken en gerechten ontdekken, want de kaart verandert minstens elke twee weken. Urban Picnic is dan weer open van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Handig! Je kunt er terecht voor heerlijke bowls, salades, soepen en toasts. En heb je zin in een zoete hap? Dan zijn er de cookies, cakes en gebakjes. Alles wordt bereid met verse ingrediënten en met oog op een gezonde levensstijl.

Groen plaatje

Serra is ontworpen door het internationale ontwerpbureau Too Many Agencies, dat gespecialiseerd is in botanische tuinen. Geheel in die sfeer overheersen groene tinten bij Serra. Die vind je terug in de planten, maar ook in de pluche poefen, stoelen en zetels. Ultieme blikvanger? De immense groene plantenwand die binnenkort volop zal bloeien! Ook de restaurants van Serra vullen elkaar visueel perfect aan. Garden Kitchen is opgebouwd rondom de ruime open keuken, terwijl Urban Picnic het meer moet hebben van gezellige hoekjes, een grote centrale tafel en meerdere kleine picknicktafels. Onthaasten middenin de stad was nog nooit zo makkelijk.

Praktisch

Serra
Karel Rogierplein 20
Brussel

Openingsuren

Garden Kitchen: maandag tot vrijdag van 6u30 tot 10u en van 12u tot 14u30, zaterdag en zondag van 7u tot 11u.

Urban Picnic: maandag tot vrijdag van 7u tot 00u30, zaterdag en zondag van 8u tot 00u30.

nog meer: Wooninspiratie