Hotel Casa Mae: een verborgen parel in Lagos

beeld vtwonen Beeld

Toen Veronique, na een carrière in het bankwezen, op een dag alleen naar Lissabon trok, popelde ze om nieuwe mensen te leren kennen. Zo geschiedde: ze organiseerde een groot diner en schoof aan tafel met creatieve ondernemers uit alle hoeken van Portugal. Mensen die de ambachten van hun (groot)ouders – weven, pottenbakken, meubelmaken – nieuw leven inbliezen. Toen ze een prachtig pand vond in hartje Lagos wist ze meteen dat ze die crafts een centrale plek in haar hotel wou geven. Casa Mae was geboren.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Portugese je-ne-sais-quoi

Lagos is een pittoresk, wit dorpje met een maritieme geschiedenis. Aan het eind van de 15e eeuw werd er een muur rond de stad gebouwd om piratenaanvallen te voorkomen. Lagos werd zo de eerste versterkte stad op het Iberisch schiereiland. Casa Mae bevindt zich binnen die historische muur. Een eclectische, wondermooie mix van modern design, lokale crafts en een scheutje Portugese je-ne-sais-quoi.

Vintage, boho chic of minimalistisch?

Het hotel bestaat uit drie gebouwen. Het hoofdgebouw, Casa Mae, ademt geraffineerde vintage. De Cabanas, schattige ‘hutjes’, zijn dan weer boho chic en beschikken over een buitendouche en een eigen terras. Het derde gebouw, Joga da Bola, is minimalistisch ingericht, maar toch bijzonder gezellig. Alle interieurspullen en decoratie die je in het hotel en de kamers ziet, kan je – gelukkig! – kopen in de winkel op de begane grond. De tapijten van Rugby Gur bijvoorbeeld, de keramiek van Circulo of de kleding van Once a Day Wear. De eiken meubels in Casa Mae zijn op maat gemaakt en ontworpen door interieurvormgever Martin Blanchard. Die werkte samen met Portugese ambachtslui en ontwerpers om unieke stukken voor het hotel te ontwerpen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Mediterraans genieten

Overdag zoek je een plekje uit aan het zwembad (mét poolservice) of op het grote terras. ’s Avonds ga je op verkenning in Lagos, maar je kunt ook dineren bij Casa Mae zelf, in het Orta- restaurant. Hier eet je lichte, Mediterrane gerechten met producten uit hun eigen boerderij in de bergen. Orta volgt het ritme van de seizoenen en serveert kraakverse vis die recht uit het vissersdorp Lagos komt. Ook het ontbijt is een culinair genot: toast avocado met gepocheerde eitjes, huisgemaakte granola, groene smoothies en havermoutpannenkoeken. Instagramwaardig lijkt hier wel het toverwoord. In alles wat Veronique doet. Casa Mae is de perfecte plek om de Algarve, de mooiste stranden en impressionante rotsformaties in de buurt te verkennen. Sommige adresjes hou je stiekem liever voor jezelf, maar Casa Mae is té leuk om niet te delen.

Lees verder onder de advertentie

Praktisch

Rua do Jogo da Bola 41, 8600-712 Lagos, Portugal
Contact via (+351) 968 369 732 of info@casa-mae.com

Tekst: Isa Naeyaert