Hebben! Een wandkast met webbing

Paarse muurverf Moorland van vt wonen, (karwei.nl). Kasten Retro Oval en Retro Webbing, beide van hout, webbing en messing, blauw bord en kopje (hkliving.nl). Ovale poef van blauw velours (fermliving.com). Vaas van Ittala (links) en vaas Troll van Menu (vtwonen.nl). Plaids, (malagoon.com). Purper sweater (nike.com). Beeld

Webbing is here to stay. Nieuw kunnen we deze trend al lang niet meer noemen, maar stijlvol is ie nog altijd. Daarom is het helemaal niet te laat om eens te kijken naar manieren om het gevlochten materiaal terug te laten komen in het interieur. Wat dacht je van een wandkast met webbing?

Lees verder onder de advertentie

De kracht van de juiste wandkast

Omdat een wandkast waarschijnlijk al snel een aardig groot deel van de muur beslaat, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat hij er goed uitziet. Een wandkast heeft namelijk de potentie om een interieur compleet te transformeren. En daarbij is niet alleen de kleur of de vorm belangrijk, maar ook het materiaal. Webbing it is!

LEES OOK
DIY: rotan webbing tafellamp

All natural

Webbing is een natuurlijk materiaal dat niet alleen mooi, maar ook duurzaam is. Het materiaal bestaat namelijk uit gevlochten slierten rotan, een gewas dat snel weer aangroeit als het eenmaal geplukt is. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook lief voor de planeet dus. Daarnaast is webbing door deze vlechttechniek heel sterk. De gevlochten slierten rotan vormen zich samen tot een patroon waarbij er kleine gaatjes zichtbaar zijn. Hierdoor kun de spullen die je in de wandkast met webbing opbergt nog een klein beetje zien. Dit kan een leuk effect opleveren als je kiest voor felgekleurde items.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Ronde vormen in huis: mooie rondingen in het interieur

Webbing: where to shop?

De ultieme tip voor als je echt helemaal webbing-fan bent, is HKliving. Zij hebben verschillende meubels met webbing in hun collectie, van wandkasten tot dividers. Maar ook Zuiver heeft de mooiste items met webbing in hun collectie zitten. Denk aan eetkamerstoelen, lampen en fauteuils. Voor je zoektocht naar de mooiste wandkast met webbing hebben wij het voorwerk alvast gedaan.

Shop wandkasten met webbing…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: styling Marianne Luning, fotografie Stan Koolen