Werelds wonen: zo krijg je een mondain huis

Kom je na een vakantie ook altijd thuis met een hoofd vol nieuwe interieur-ideeën? Reizen is een van de leukste manieren om inspiratie op te doen, maar je kan ook werelds wonen zonder die wereldreis.

Werelds Wonen - Bali

Wereldse uitstraling

Geef je huis een wereldse uitstraling met dierbare souvenirs, exotische materialen en experimenteer met kleur. Of ga juist op de Scandinavische toer met sobere tinten en natuurlijk materiaal.

1. Bali

Denk bij Bali niet (alleen) aan teak meubelen en gebatikte kussens. Het design heeft op het eiland in de afgelopen jaren een flinke ontwikkelingsslag gemaakt. Denk rotan meubels, geweefde manden van zeegras, houten schalen, ruwe keramieke afwerkingen, natuurlijk katoen en linnen textiel. Die stijl is inmiddels ook doorgedrongen in Europa. Als je niet naar Bali kan, komt Bali wel naar jou.

Werelds Wonen - Scandinavië

2. Scandinavië

Scandinaviërs worden geroemd om hun minimalistische smaak. Dat zie je terug in het straatbeeld, maar zeker ook in het interieur. Een zacht kleurenpalet, eenvoudige meubels, lichte materialen, strakke lijnen en zoveel mogelijk natuurlijk licht. Een Scandinavisch huis barst niet uit z’n voegen van de prullaria, maar wordt gekenmerkt door slecht een paar strategisch geplaatste accessoires en simpele fotolijsten.


Werelds Wonen - Marrakech

3. Marrakech

Kelim kussens, Berberse kleden, decoratieve pompons en af en toe op links of rechts een paillet: een Marokkaans interieur is hoe dan ook sfeervol en een beetje mysterieus. Geperforeerde lantaarns geven een heel feeëriek effect op de muren. Onmisbaar voor dat ultieme 1001-nacht-gevoel.

nog meer: Wooninspiratie