Gespot in Groningen en Rotterdam

Iedere maand in vtwonen: de leukste lifestyle-adressen. We verklappen er hier twee, een moestuinwinkel in hartje Groningen en een a la plancha restaurantje op een landhoofd van de Oude Willemsbrug in Rotterdam.

la plancha restaurant Oude Willemsbrug Rotterdam

stadsakker moestuinwinkel groningen

Eindelijk zomer

In het Spaanse Andalusië en in Marokko vind je ze geregeld: a la plancha restaurantjes, waar de kok vis bereidt die gasten zelf gekocht hebben. Deze zomer zit er zo’n a la plancha restaurant op het landhoofd van de Oude Willemsbrug in Rotterdam. Marlon Zwier, artdirector: ‘Wat een superleuk concept! Alsof je op vakantie bent in het buitenland, maar dan wel met uitzicht op de geweldige skyline van Rotterdam!’ Pop-up visrestaurant A la plancha, tot en met 15 september, alleen bij mooi weer.

V&A Merlijn Albering, eigenares De Stadsakker

Wat is De Stadsakker? ‘Een moestuinwinkel in hartje Groningen. We verkopen zaden, bemesting, boeken, vogelhuisjes, gieters, handschoenen… we hebben alles in huis om je eigen voedsel te verbouwen. Van formaat pot-met-kruiden tot formaat volkstuin.’ Het begin? ‘De winkel is ontstaan vanuit het feit dat ik een fanatieke moestuinder ben.’ Doel? ‘Met de winkel wil ik mensen inspireren om ook te gaan verbouwen, want er is niets leuker dan dat!

nog meer: