Romantisch picknicken doe je bij Eat Love Pic-Nic in hartje Gent

Tot en met 17 september is de binnentuin van het achttiende-eeuwse stadspaleis Hotel d’Hane Steenhuyse – middenin de Gentse Veldstraat – omgetoverd tot Eat Love Pic-Nic. In deze gezellige tuin willen wij op lange, luie zomerdagen komen picknicken!

eat love pic nic

80 Days of Summer

Gentse locals liepen al jaren voorbij de gevel van het achttiende-eeuwse stadspaleis zonder te weten wat er zich achter de façade schuilhield. Zonde vond Historische Huizen Gent en ze gingen op zoek naar een manier om het gebouw in the picture te zetten. Het fotofestival ’80 Days of Summer’ bleek het perfecte aanknopingspunt. Tijdens de expo kunnen bezoekers de kelders en het gelijkvloers van het historische pand ontdekken. Voor de tuin zocht Historische Huizen Gent nog een geschikt pop-upconcept. Eentje dat geen afbreuk zou doen aan de ‘spirit of the place’. Uiteindelijk ging de keuze naar Eat Love Pic-Nic, een zijproject van de Gentse onderneemster Valentina Gatti.

Ontsnappen aan het stadsgedruis

In de pop-uptuin ontsnap je even aan het stadsgedruis met een biologisch slow juice, een cocktail, een Eat Love-gelato, homemade limonade of een Gents biertje. Geen picknickmandje mee? Laat je dan op je wenken bedienen! Kies een leverancier via de app van maaltijddienst Deliveroo en de fietskoeriers bezorgen jouw bestelling gewoon in de tuin.

kaart pic nic

Giving opens the way for receiving

Tot 31 augustus kan je op weekdagen je dag beginnen met een yogales in de tuin. Onder het motto ‘giving opens the way for receiving’ is de les gratis en toegankelijk zonder inschrijving. Je kan achteraf wel een gift achterlaten. Yogamatjes worden voorzien door de Stad Gent. De yogales gaat enkel door bij goed weer. Hou de Facebookpagina dus best in de gaten voor updates wanneer de lessen juist plaatsvinden.

Praktisch

Nog tot en met 17 september kan je in deze Gentse historische tuin komen luieren. De bar is open van dinsdag tot en met zondag van 10 uur tot 22 uur. Je bereikt de tuin via de grote poort in de Veldstraat 55.

Foto’s: Eat Love Pic-Nic & Isabelle Naeyaert

nog meer: