Duurzame kinderkamers

beeld vtwonen Beeld

Een leuke kinderkamer inrichten én een beetje rekening houden met het milieu – duurzaam wonen is helemaal van deze tijd. En dat kan ook in de baby- of kinderkamer. Accessoires van gerecycled materiaal. Meubels geschilderd met verantwoorde verf. En dekentjes die vervaardigd zijn op een hele duurzame wijze. En alles natuurlijk helemaal hip, trendy en van deze tijd.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Verantwoorde kindermeubels

Het belangrijkste meubelstuk in de baby- en kinderkamer is het bed. Hier liggen kinderen het grootste gedeelte van de dag in te slapen. Giftige stoffen of materialen zijn dus uit den boze. Het steigerhouten Zzzlaap ledikantje is beschilderd met 100% natuurlijke verf. En het bed gaat ook nog eens heel lang mee, omdat het een ledikant omgetoverd kan worden tot peuterbed én bank. Ook heel duurzaam dus!

De kubuskasten van David & Luna zijn gemaakt van 99% gerecycled papier. Meubels van papier?! Jazeker en het is net zo sterk als spaanplaat. Maar veel lichter en verantwoorder.

Lees verder onder de advertentie

Duurzaam beddengoed

Duurzaam vervaardigd beddengoed heeft toch een beetje een geitenwollen sokken imago. Meestal heeft het niet van die leuke printjes als ander textiel. Maar niets is minder waar. Het Scandinavische merk Fabgoose ontwerpt en produceert hele mooie dekentjes, kussen en stoffen voor in de baby- en kinderkamer. En dat allemaal op ethisch verantwoorde manier met een minimale impact op het milieu. En alle materialen zijn uiteraard helemaal duurzaam.

Eco, bio en fairtrade

Bij Greenjump verkopen ze alleen maar spulletjes voor in de baby- en kinderkamer die volledig eco, bio en fairtrade zijn. Van speelgoed en kleding tot beddengoed. Maar ook alles voor de verzorging en het verschonen van jouw zoon of dochter.

Wil je wel meer weten over duurzaam wonen? Bezoek dan de website Lang Leve je Huis. Deze site maakt duurzaam wonen leuk en behapbaar.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fabgoose