Dit zijn de best gelezen Funda-parels van het afgelopen jaar

Op de redactie vinden we het een heerlijk tijdverdrijf: Funda afstruinen en de mooiste pareltjes ontdekken die er op de Nederlandse huizenmarkt staan. Van de huizen van de Meilandjes tot een monumentale boerderij met eigen botenhuis in Giethoorn. Bij deze tien huizen gluurden jullie het liefst naar binnen…

1. Binnenkijken in de glamoureuze villa van Maxime Meiland

Hoe kan het ook anders? Met stip op nummer 1 staat de villa van Maxime Meiland in Noordwijk. Ondanks dat zij er afgelopen jaar in maart pas ingetrokken waren, stond dit huis met vijf slaapkamers, hoge plafonds én een mancave in november alweer te koop voor een luttele € 1.295.000.

Zien?
Funda-parel: binnenkijken in de glamoureuze villa van Maxime Meiland

2. Chateau Marillaux van de familie Meiland

Ook nummer twee is gereserveerd voor de familie Meiland. Ruim anderhalf jaar stond hun chateau in Frankrijk te koop. Nadat ze de vraagprijs met twee ton hadden laten zakken, hebben ze het kasteel van 950 m² uiteindelijk voor een kleine acht ton verkocht. Geen slechte prijs voor een landgoed van 6,5 hectare, met achttien slaapkamers én alle meubels inbegrepen…

Zien?
Chateau Marillaux van de familie Meiland staat nu op Funda

3. Voormalig koetshuis in Haarlem

Een van onze persoonlijke favorieten: dit voormalige koetshuis in Haarlem. Verscholen tussen de bomen – dus volop privacy – en toch midden in de stad. Met een adembenemende inrichting, zwembad, wellness, vijf (!) keukens en een boomhut in de tuin voor de kids. Een echt droomhuis als je het ons vraagt… Aan dit verbouwde koetshuis van 325 m² hangt wel een flinke prijskaart, namelijk € 3.350.000. 

Zien?
Funda-parel: voormalig koetshuis in Haarlem van alle luxe voorzien

4. De karakteristieke villa van Marcel van Roosmalen

Dit karakteristieke huis van columnist Marcel van Roosmalen en journalist Eva Hoeke heeft iets weg van een kasteel met de vele authentieke details. Een huis waar je zó in kunt trekken, maar ook perfect voor bewoners met een liefde voor verbouwen. De villa is namelijk al mooi en ademt karakter, maar kan nóg mooier worden.

Zien?
Funda-parel: binnenkijken in de karakteristieke villa van Marcel van Roosmalen

5. Gigantische villa van bijna 4 miljoen

Op Funda en ook bij ons op de redactie een echte hit: deze gigantische villa gelegen aan een natuurgebied in het Brabantse Oisterwijk. De mega woning (want: 680 m²!) met een vraagprijs van bijna vier miljoen ging helemaal door het dak op de huizensite en was binnen enkele dagen meer dan 26.000 keer bekeken. Heb jij ‘m al gezien?

Zien?
Door het dak: deze gigantische villa van bijna 4 miljoen is een hit op Funda

6. Monumentale woonboerderij in Giethoorn

Wát een plaatje, deze woonboerderij – met eigen botenhuis – in Giethoorn. De boerderij staat op een apart eiland en is te bereiken via een aanlegsteiger. Hoe romantisch is dat? De meer dan 150 jaar oude boerderij is in de afgelopen jaren volledig verbouwd en de huidige bewoners combineerden de landelijke stijl van de omgeving met een industriële woonstijl. Dit zie je onder andere terugkomen in de blauwe houten muren en zwart stalen raampartijen.

Zien?
Funda-parel: monumentale woonboerderij in Giethoorn mét eigen botenhuis

7. Villa aan het Vondelpark

Deze Amsterdamse villa aan het Vondelpark was bijna niet te missen: de woning was dagenlang trending en in no time bijna 100.000 keer bekeken. De monumentale woning ligt aan één van de mooiste straten van Amsterdam: de Van Eeghenstraat. Binnen een paar stappen vanaf de voordeur sta je al middenin het Vondelpark. Uiteraard hing er aan dit moois een flinke prijskaart: de vraagprijs was maar liefst € 8.750.000. Dat komt neer op een vierkante meterprijs van maar liefst € 25.000! Gelukkig kost foto’s kijken niets én geeft het volop inspiratie voor je eigen huis.

Zien?
Even wegdromen: deze villa aan het Vondelpark is een hit op Funda

8. Monumentale woning met B&B in historisch kerkje

Een karakteristieke parel midden in het Groningse landschap. Met een totale woonoppervlakte van 300 m², een perceel van 1200 m² en een vraagprijs van 485.000 euro en dus een íets schappelijkere vierkante meterprijs dan in Amsterdam. Kijk je mee in deze heerlijke sfeervolle woning?

Zien?
Funda find: monumentale woning met B&B in historisch kerkje

9. Het duurste huurhuis op Funda: slechts € 29.000 per maand

Dit herenhuis in Rotterdam met vier woonlagen en een woonoppervlakte van circa 547 m² stond te huur voor ‘slechts’ € 29.000. Maar dan heb je ook wat: een spectaculair uitzicht over het Scheepvaartkwartier Park en met prachtige details. Denk aan hoge plafonds, ornamenten en glas-in-lood ramen. Een droom van velen… Minor detail: naast de nogal uitzonderlijke huurprijs gold er een minimale huurtermijn van vijf jaar waardoor de totale huur neerkomt op € 1,74 miljoen huur. Ka-ching!

Zien?
29.000 euro?! Dit is het duurste huurhuis in Nederland op Funda

10. Miljoenenvilla in Landgraaf met twee zwembaden, poolhouse én sauna

Een typisch geval van last but not least: deze miljoenenvilla in Landgraaf is voorzien van zoveel luxe dat het te mooi lijkt om waar te zijn. Met meerdere zwembaden, een poolhouse, sauna en een eigen hertenweide. Ach, waarom ook niet?

Zien?
Funda-parel: een miljoenenvilla in Landgraaf met twéé zwembaden, poolhouse én sauna

nog meer: Wooninspiratie