Dit zijn de 6 basics die elk Scandinavische interieur heeft

beeld vtwonen Beeld

De minimalistische woonstijl uit Scandinavië heeft jaren geleden al z’n weg deze kant op gemaakt en is nog net zo populair als toen. Wil jij een Scandinavisch interieur creëren? Begin dan met deze basisstappen.

Lees verder onder de advertentie

Stap 1: Wit, witter, witst

Als er één ding is waardoor een Scandinavisch interieur zich laat kenmerken, dan is het wel het gebruik van veel witte of lichte tinten. Begin dus met het oplichten van de muren, als ze niet al wit zijn.

Stap 2: Een houten vloer in een Scandinavisch interieur

Een ander dominant element in een Scandinavisch interieur is het gebruik van hout. Dat begint bij de vloer. Heb je de kans om voor een nieuwe vloer te gaan, overweeg dan een lichte of wit houten vloer. Echt hout krijgt altijd de voorkeur, maar laminaat of vinyl kan ook een goede oplossing zijn. Lees hier over de voordelen van een vinyl vloer.

Stap 3: Nog meer hout

Ook in de meubels wordt veel gebruikgemaakt van licht hout of houttinten. Andere natuurlijke materialen zijn ook welkom. Scandinavië staat bekend om de rijke natuur en de liefde voor de omgeving door haar bewoners. Die liefde voor de natuur is door het gebruik van hout duidelijk terug te zien in het interieur, maar heeft ook een sfeerfunctie: houtkleuren zorgen voor warmte. Een element dat een witte ruimte geen kwaad doet.

Lees verder onder de advertentie

Stap 4: designmeubels in Scandinavisch interieur

Ze zijn er zot van, die Noordelingen: designmeubels. Alles wat slanke poten heeft, van natuurlijke materialen is gemaakt en ronde of juist strakke vormen heeft valt in de smaak.

Stap 5: werk met een kleurenpalet

In een Scandinavisch interieur wordt gewerkt met zachte, natuurlijke kleuren en materialen, zoals grijs, lichtgrijs, beige, bruin, hout, metaal, glas, zwart, pastel en wit. Je kunt ze makkelijk combineren en óveral in het interieur terug laten komen. Grafische prints en geometrische vormen doen het ook uitstekend.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Stap 6: licht, heel veel licht

Licht in donkere dagen. Het is een duidelijke behoefte in het noorden. Overdag heeft natuurlijk licht de voorkeur, maar in de avond (en die begint in de winter héél vroeg) biedt kunstlicht de oplossing. Elegante hang- of vloerlampen, kaarsen en hangende gloeilampen krijgen de voorkeur.

Shop de Scandi-stijl…

Bron: vtwonen 2020-08 | Fotografie: Sjoerd Eickmans, Styling: Kim van Rossenberg

Lees verder onder de advertentie