Dit wist je nog niet over de kerstboom

beeld vtwonen Beeld

Stonden de afgelopen dagen volledig in het teken van de kerstboom? Van de zoektocht naar die ene perfecte tot het versieren ervan: het is elk jaar weer een feest. En zelfs met elk jaar zo’n boom in huis, valt er nog veel te leren. Deze drie dingen wist je nog niet over de kerstboom!

Lees verder onder de advertentie

Kerstboom adopteren

Een kerstboom kopen kan tegenwoordig heel creatief. Je zaagt ‘m zelf uit het bos (niet zonder toestemming natuurlijk), haalt ‘m via een drive-through óf adopteert er een! De laatste is meteen een hele duurzame manier: de kerstboom die je uitkiest lever je na de feestdagen namelijk op dezelfde plek weer in. De boom wordt netjes terug in de aarde geplant, zodat ie elk jaar weer opnieuw kan pronken. Als de boom elk jaar met pijn in je hart de deur uit gaat, is dit dus de perfecte oplossing. Weten waar je er een kan adopteren? Kijk voor een punt in de buurt op de website van Adopteer Een Kerstboom.

Insecten

Iets wat je misschien liever niet wilt weten, is dat de kerstboom vol met beestjes zit. En met vol bedoelen we duizenden, bah! Maar geen zorgen, de meeste insecten houden een winterslaap en zullen niet tevoorschijn komen. Vaak is de overlevingskans van deze insecten ook erg klein, omdat de lucht in huis veel droger en warmer is dan buiten. Krijg je er toch de kriebels van? Zorg dan dat je de kerstboom eerst goed schud voor je ‘m in huis haalt.

Fruitschaal

Dat de kerstboom het niet fantastisch doet naast de kachel, wist je vast al. Maar dat een volle fruitschaal nét zo slecht is, waarschijnlijk nog niet. Bij rijpend fruit komen namelijk ethyleengassen vrij die helaas ook het rijpingsproces van de kerstboom versnellen. En een rijpe kerstboom betekent dorre, bruine takken en naalduitval. Hoe mooi een volle schaal met fruit dus ook staat, zet ‘m in december liever niet in de buurt van de kerstboom.

Lees verder onder de advertentie

Nog op zoek naar een kerstboom? Die koop je tegenwoordig gemakkelijk online! De perfecte boom gevonden? Zo houd je ‘m mooi.

Onder de boom…

Bron: vtwonen 2019-12 fotografie Sjoerd Eickmans; styling Kim van Rossenberg

Lees verder onder de advertentie