Deze dingen zorgen ervoor dat je huis er rommelig uit ziet

Lijkt jouw huis nooit écht opgeruimd als je om je heen kijkt? Misschien maak je dan wel onbewust (interieur)keuzes die ervoor zorgen dat het altijd rommelig lijkt. 

Open deur

Mooie vitrinekasten, boekenkasten of een open tv-meubel: helemaal leuk, maar het kan ook zorgen voor een chaotisch beeld. Alles wat eenmaal achter een deur verstopt zit, is op het eerste oog in ieder geval geen rommel. Dus kijk eens om je heen, misschien kan jouw interieur wel een mooie kast gebruiken mét deuren.

Less is more

Een huis wordt vaak pas echt eigen en gezellig als er accessoires in staan. Maar je kunt natuurlijk ook doorslaan. Staat bij jou op elk plekje wel iets? Dan is het misschien een idee om een paar dingen weg te stoppen. 

Ook een overschot aan kussens en plaids op de bank kunnen ervoor zorgen dat het rommelig in huis lijkt. Mocht je toch geen genoeg krijgen van knusse items, organiseer ze dan mooi op de bank. Of leg niet alles tegelijk op de bank maar wissel af en toe af.

Stekkers en snoeren

Laptops, tablets, telefoons: tegenwoordig heeft alles een oplaadsnoer. En ook die grote wirwar aan snoeren onder de televisie kunnen een doorn in het oog zijn. De snoeren wegwerken in de muur of met een kabelgoot kan daarom een mooie oplossing zijn.

Rondslingerde electronica

We blijven even in de categorie electronica. Rondslingerende opladers en een berg aan afstandsbedieningen zorgen ook voor een rommelig huis. Een vaste plek bedenken voor deze spullen is zo’n gek idee nog niet. Met een mooie opberger of bijvoorbeeld een houten kist kun je deze electronica op een makkelijke én mooie manier wegwerken. 

Eettafel

Om de een of andere reden is de eettafel vaak een verzamelplek van allerlei spullen. Of het nou sleutels, bonnetjes of boodschappenlijstjes zijn: er ligt altijd wel iets. Een lege eettafel staat een stuk netter, dus misschien moet je een ander plekje zoeken om deze losse spullen kwijt te kunnen. 

Mocht je het nou echt niet kunnen laten, leg je sleutelbos of pasjes dan in ieder geval op een mooie schaal of dienblad. 

nog meer: Wooninspiratie