Deurklinken: de top 5 van vtwonen

Als je wordt gevraagd naar de inrichting van je huis, dan denk je misschien niet zo snel aan de deurklinken, of wel? Toch zijn ze wel van belang. Denk je eens in, je hebt minstens 10 tot 15 x per dag een deurklink in je hand. Hoe open je een deur als ze er niet zouden zijn? Daarom vonden wij het tijd om ze eens in het zonnetje te zetten. Hierbij onze top 5 deurklinken, ontworpen door Intersteel. (promotie)

1. Deurklink Sliced No.2: stoer en minimalistisch

Interieurdesigner Arjan Moors laat met deze matzwarte deurklink uit de serie Sliced direct zien waar het om gaat bij het ontwerpen. Volgens Moors is ontwerpen de kunst van het weglaten. Wat duidelijk terug te zien is in zijn design. De deurklink is van geborsteld roestvast staal en heeft een minimalistische vorm. Hij is trendy, modern en straalt rust uit. In mat zwart is hij stoer en een echte eyecatcher op de woonkamerdeur. Wij zijn fan.

deurkruk arjan moors

2. Deurklink Ton: klassiek en stijlvol

Dit model deurklink herken je misschien wel. Het Ton model is een veel gebruikt model deurkruk in de jaren 30. De ebbenhouten handgreep geeft voor ons de doorslag, klassiek maar in combinatie met het nikkel ook erg stijlvol. Mooi in een jaren 30 interieur op de deur naar de woonkeuken en romantisch in de slaapkamer op een romig witte deur. Leuk detail: Deze klassieke deurklink in nikkel wordt nog met de hand gepolijst, vandaar die glanzende uitstraling!

deurkruk ton

3. Deurklink Philite: retro en robuust

Deze deurklink vinden we helemaal passen bij de trends van nu, de jaren 50 met haar retro meubelen en grafische behangprints. De deurklink lijkt robuust, maar heeft ook iets elegants door de sierlijke vorm. De Philite kruk is mat zwart en past daarom heel goed in een vintage & retro interieur. Echt een deurklink om je huis mee op te vrolijken!

deurkruk philite

4. Deurklink Dock Wood: design en stijlvol

Weer zo’n mooi design exemplaar waar we direct verliefd op worden. De deurklink is gemaakt door ontwerper Erik Munnikhof. De Dock Wood bestaat uit geborsteld roestvast staal in combinatie met een notenhouten greep. Wat een prachtige roodbruine houtkleur! Deze handgreep staat bijzonder mooi in een licht interieur met hout of leder accenten. Een mooie leren bank en een lichte vloer maken dat de Dock Wood deurkruk meteen in het oog springt en het geheel stijlvol aankleedt.

deurkruk dock wood

5. Deurklink Elegant Fusion: stijlvol en modern

Last but not least zijn wij zeer gecharmeerd van de Elegant Fusion deurklink van Bas König. Ook König is een getalenteerd ontwerper die naar eigen woorden streeft naar perfectie met oog voor detail. Hij laat zich leiden door het alledaagse waar comfort en kwaliteit het belangrijkste uitgangspunt zijn. De deurklink is gemaakt van zwart rubber gecombineerd met geborsteld roestvast staal wat lekker in de hand ligt en zeer strak en stijlvol staat in een modern interieur. Het design komt het mooist tot zijn recht in een interieur waar strak, zwart en rvs de hoofdrol spelen, zoals in een moderne zwarte keuken of een knappe stoere werkkamer.

deurkruk elegant fusion

Onderscheidende designseries

Om de deurklink als dé finishing touch van het huis te laten fungeren besloot Intersteel (producent in deurbeslag) een samenwerking aan te gaan met een aantal gerenommeerde designers, evenals in eigen beheer ontworpen lijnen uit te brengen.

“Een deurklink heb je dagelijks vele tientallen keren in je hand, dus daar mag je best aandacht aan besteden.” Aldus commercieel directeur Ronald Taling van Intersteel. Een deurklink geeft het interieur een luxe, strakke, speelse of romantische uitstraling. Een alledaags product op een andere manier bekeken, aldus Intersteel.

Meer informatie én het gehele assortiment van Intersteel deurbeslag vind je op www.intersteel.nl.

Bron: in samenwerking met Intersteel

nog meer: Wooninspiratie