Dé tuintrends voor 2019

beeld vtwonen Beeld

De zon komt piepen! Dat wil zeggen dat we steeds vaker terug te vinden zijn in de tuin. Lees snel de tuintrends voor 2019! 

Lees verder onder de advertentie

Back to basics

De ene is fan van een perfect onderhouden tuin, de andere verkiest het ‘ongerepte natuur-gevoel’. Laat dat tweede nu net één van onze trends zijn. De meesten onder ons willen in de weinige vrije tijd die ze hebben gewoon ontspannen. Dat betekent dus niet urenlang wieden, harken en bomen (her)planten, maar gewoon uitblazen in de loungehoek met een heerlijk aperitiefje. Een tuin met bomen en lukraak groeiende planten en bloemen zal jou meteen zo’n gevoel bezorgen. De vormen zijn even ruw als in de échte natuur. Als je daar dan nog eens materialen als staal, natuursteen of verroest ijzer bij gebruikt, heb je meteen een industrieel effect gecreëerd.

beeld vtwonen Beeld

Mini-wellness

We vinden het allemaal wel leuk om er wat uit te springen met onze tuininrichting. Dat kan door te kiezen voor uniekere elementen. Wanneer het kwik weer zodanig stijgt dat de uitdroging nabij is, kunnen we allemaal wel wat afkoeling gebruiken. En wat kan je meer afkoeling geven dan een buitendouche? Zo’n ingreep kost geen stukken van mensen en bezorgt je toch een mini-wellnessgevoel in eigen tuin. Met wat hamamdoeken, scrubwashandjes, zeep en een kamerscherm heb jij in no time een waar buitenbadkamergevoel gecreëerd.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Op reis in eigen tuin

De afgelopen jaren trokken we steeds vaker de wijde wereld in en ontdekten we ontelbaar veel nieuwe culturen. Raakte jij ook zo geïnspireerd door de felgekleurde straten in Havana? Twijfel dan niet langer en breng de Cubaanse sfeer naar jou thuis. Ga voor opvallende kleuren zoals Vintage Pink op de muur. Afwerken doe je met blauwe of rooskleurige stoelen. Zo lijkt het in een mum van tijd alsof je op reis bent zonder dat je er het vliegtuig voor op moet. Staycation ten top!

Bron: beeld 1 – Fotografie Sjoerd Eickmans | beeld 2 – Fotografie Anouk de Kleermaeker | beeld 3 – Made.com

Lees verder onder de advertentie