De low dining trend: iets voor jou?

In ‘Een frisse start met vtwonen’ kozen stylisten Ozanne en Guillemine voor het low dining-concept om de eetkamer van Nick en Stig trendy in te richten. Maar wat is dat nu eigenlijk? En -nog belangrijker- is het iets voor jou? (In samenwerking met Passe Partout)

Een frisse start met vtwonen: seizoen 3 - Nick & stig - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn - low dining eettafel van Passe partout
Hanglampen (Lifestyle), vloerlamp (ETH York), poefs Xavio – 2 tegen elkaar (Passe Partout), tafel Buddha Dining (Passe Partout), poef (vtwonen collectie), kruk (Woood), tapijt (Riverdale), tafelloper (DDDDD Kit), vaas (Dutchbone).

Wat is het precies?

Het concept is simpel. Waar een standaard eettafel minstens 75 cm hoog is, is een low dining eettafel verlaagd tot ongeveer 68 cm en hebben de stoelen een zithoogte van zo’n 46 cm. Met brede, zachte zitjes neigt het comfort naar dat van een relaxerende loungeset waarin je lekker achterover kunt leunen. Met één belangrijk verschil: aan een low dining set kun je in alle gemak ook een actieve eethouding aannemen. Dat zijn twee vliegen in één klap die een standaard eettafel of loungeset niet voor elkaar krijgen. Low dining kon je al enkele jaren spotten op terrassen, maar ondertussen is de trend ook binnenshuis doorgebroken.

Waarom voor low dining kiezen?

Daar kunnen we kort over zijn: geen pijnlijke billen! Low dining maakt het je achterwerk gemakkelijk wanneer urenlang tafelen op de agenda staat. De lage stoelen nodigen uit om na de maaltijd bij te praten vanop je luie stoel. Zo bespaar je je gasten de verhuis van de eetkamer -of evengoed het terras- naar het salon. De low dining trend is dus ideaal voor wie regelmatig volk over de vloer krijgt of graag etentjes organiseert. Hou dat maar in je achterhoofd met die eindejaarsfeesten in aantocht.

De trend voor wie regelmatig volk over de vloer krijgt en graag

etentjes organiseert.

Hanglampen (Lifestyle), vloerlamp (ETH York), wandlamp (Dutchbone), poefs Xavio – 2 tegen elkaar (Passe Partout), kussens op poef (Riverdale), tafel Buddha Dining (Passe Partout), poef (vtwonen collectie), kruk (Woood), tapijt (Riverdale), tafelloper (DDDDD Kit), vaas (Dutchbone), bijzettafel op wieltjes (Woood).

Verder is low dining de go to voor zij die houden van een trendy en stijlvol interieur. In de make-over van Nick en Stig kozen de stylisten voor de Buddha Dining tafel uit de low dining-collectie van Passe Partout, aangevuld met comfortabele poefs die bij de Xavio zetel -ook van Passe Partout- behoren. Eten in de zetel was voor Nick en Stig altijd een guilty pleasure, maar nu hoeven ze hun toekomstig kindje die gewoonte niet meer af te leren. En doordat de eettafel niet boven de zetel uittorent, deelt die de ruimte op in twee evenwichtige delen van gelijke hoogte. Een streling voor het oog.

Hanglampen (Lifestyle), poefs Xavio – 2 tegen elkaar (Passe Partout), kussens op poef (Riverdale), tafel Buddha Dining (Passe Partout), kruk (Mica), tapijt (Riverdale), vloerlamp (Lucide).

Zo pas jij de trend toe

Low dining kan in alle stijlen. Wil je net als Nick en Stig modern met landelijk combineren? Kijk dan af bij de stylisten, en mix hout en keramiek met metalen en gouden details. Voor een natuurlijk interieur opteer je bijvoorbeeld voor een tafel uit ruw hout, terwijl een ovalen tafel in een zacht kleurtje perfect past bij de soft contourstijl. Gebruik velvet zeteltjes om de luxueuze boetiekstijl in huis te halen, of ga voor exemplaren met een metalen frame om uit te pakken in loftstijl.

Over Passe Partout

Passe Partout is een Belgisch bedrijf dat al zo’n 20 jaar meubelen ontwerpt. Elk meubelstuk wordt ontworpen in België en gemaakt in Europa. Met meubelen van Passe Partout zit je zeker goed: dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen gaan de items jarenlang mee. Hun low dining-collectie voor binnenshuis is sinds 2018 op de markt. Vanaf het voorjaar van 2020 is ook de outdoor low dining-collectie van Passe Partout in de winkel verkrijgbaar. Tussen hun diverse ontwerpen voor stoelen en eettafels vind je ongetwijfeld een ontwerp dat past bij jouw interieurstijl.

Bron: in samenwerking met Passe Partout | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 4

nog meer: