De kunst van het juiste dressoir vinden

beeld vtwonen Beeld

Waarschijnlijk staat een dressoir ook op jouw wishlist. Het is dan ook een ontzettend multifunctioneel meubel: je kunt er spullen in opbergen en accessoires en mooie vondsten op tentoonstellen. En vergeet zijn charmante looks niet! Maar hoe kies je het juiste dressoir voor jouw huis? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten.

Lees verder onder de advertentie

Bepaal je stijl

Wat is jouw woonstijl? Bedenk dit eerst goed – of test hier jouw interieurstijl – voor je zo’n groot meubel aanschaft. Want vergis je niet, een dressoir is echt een eyecatcher in de ruimte. Houd je van een minimalistisch interieur? Kies dan een dressoir dat daarop aansluit. Maar je hebt ook exemplaren die juist passen bij een bohemien, industrieel of modern interieur. In de vtwonen shop kun je filteren op woonstijl, wel zo makkelijk.

Contrast

Tijd om kleur te bekennen. Waar ga je voor? Bij een lichte muur kan een donker dressoir voor een heel mooi contrast zorgen, of juist andersom. Maar je kunt er ook voor kiezen om meer eenheid te creëren. Een zwart meubel voor een zwarte muur staat bijvoorbeeld ook prachtig.

Meer kleur in huis zonder te schilderen? Zo krijg je dit voor elkaar. Lees ook meer over kleurcontrasten en kleuren combineren.

Lees verder onder de advertentie

Planken, deurtjes, of…

Er is enorm veel keuze. Op planken is de inhoud van de kast zichtbaar en als je voor kastdeuren gaat, geeft je dit juist de mogelijkheid om spullen te verstoppen en zo een rustiger interieur te creëren.

Go wild

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om van je dressoir een waar statement item te maken! Ga bijvoorbeeld voor een kleurrijke print of een dressoir in een felle kleur. Op deze manier zijn alle ogen gericht op dit multifunctionele meubel.

Dressoirs shoppen…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 4-2016 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman