De Criade: persoonlijk comfort van Auping

– Gesponsord –

Slapen op een matras dat helemaal is afgestemd op jouw lichaam en slaapbehoefte, dan word je pas echt uitgerust wakker. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. De nieuwe boxspring van Auping, de Criade, combineert vormgeving met techniek en is een aanwinst voor de slaapkamer. vtwonen nam een kijkje in de Auping fabriek in Deventer.

bed

bed dekbed

bed dekbed

bed

Criade van Auping

Je eigen bed helemaal samengesteld naar jouw behoefte. Comfortabel om op te slapen, maar ook een lust voor het oog. Bij de Criade boxspring is aan alles gedacht. Zo zijn er vijf verschillende hoofborden, drie voetborden, vijf framekleuren en zestien stofsoorten in tweehonderd kleuren waarmee je ruim een miljoen verschillende combinaties te maken zijn. In de online tool, waar je jouw Criade boxspring kunt samenstellen, vind je slechts een deel van deze mogelijkheden. Alle onderdelen van deze boxspring worden los geknipt en gestikt en met oog voor detail handmatig genaaid en gemonteerd door echt vakmensen. Aan iedere boxspring werken zo’n 30 tot 35 mensen. Waarvan je misschien zou verwachten dat veel van het productieproces machinaal zou gebeuren, blijft handwerk belangrijk voor Auping.

De matrassen van de Criade worden strak gestoffeerd en zijn dus helemaal afgestemd op jouw smaak. Je kunt kiezen uit vijf verschillende type matrassen met verschillende hardheden. Elke Auping matras wordt dus helemaal afgestemd op jouw wensen en lichaam. Ook wanneer je een tweepersoonsboxspring hebt, kun je twee verschillende matrassen kiezen. Zo hebben jij en je partner allebei het optimale matras. En wil je geen spleet tussen de matrassen? Kies dan voor een topper. Deze dicht de spleet en zorgt voor extra comfort maar tegelijkertijd behoudt het onderliggende matras zijn functionaliteit. Optimaal comfort dus!

Naast de boxspring zelf kun je eigenlijk je hele slaapkamer inrichten met Auping. Van je nachtkastje tot het beddengoed en van het bedlampje tot een bijpassende hocker. En wat dacht je van een opbergvakje voor je tablet en/of afstandsbediening? Ook hier is aan gedacht! De Criade is dus echt het totaalplaatje. Van binnen en van buiten. Het is mooi om te zien dat je dit ook echt terugziet tijdens het productieproces in de fabriek. Wat meteen opvalt is dat alle orders op volgorde van binnenkomst, en dus in alle varianten door elkaar, gemaakt worden. Alle onderdelen worden handmatig in elkaar gezet of gecheckt en vervolgens gemonteerd. De stoffen hoezen worden met de hand genaaid, de matrassen worden met de hand in de hoes gedaan en zo krijgt de Criade stap voor stap meer vorm. Uiteindelijk krijgt Auping het voor elkaar op deze manier dagelijks zo’n 90 boxsprings in Deventer te maken. Een mooi (en echt Hollands) product!

Meer informatie over Auping en de Criade boxspring vind je op Auping.nl.

nog meer: Wooninspiratie