Creatieve woonideeën die je wel moet gebruiken

Dit huis leeft! Om de haverklap bedenkt bewoonster en woonblogger Lisanne creatieve woonideeën en woonoplossingen en gooit ze de inrichting om. Wél een blijvertje: de bank. Die staat er al vier jaar.

vintage kast

grijs witte keuken

slaapkamer

woonideeën

werkkamer schragen bureau

woonideeën inspiratiewand

Kussens op een XL-bank

De XL bank is gekocht bij Eijerkamp. Vloerlamp van Leen Bakker, de bouwlamp werd vroeger bij Lisanne thuis gebruikt. Ecru kussen met bloem Malagoon, groen-blauw kussen The dots van Hay en wit-roze plaid Hinterfeld zijn gekocht bij Friday Next. Bruin-rode kelimkussen van Aba-i. Lichtgrijze en donkergrijze vilten kussens van Hema, zwart-witte kussens van Fine Little Day en Aggy’s Lifestyle, het groene kussen is zelf gehaakt. Tafel gemaakt door Marc van een pallet. Grote glazen vaas van Intratuin. Voor het grote kussen op de grond maakte Lisanne een nieuwe hoes, waarvan de ene helft zelfgehaakt is. Het kleedje erop is van Ikea. De muur is geschilderd in kleur Steel van Painting the Past.

Kleine stillevens

Overal in huis heeft Lisanne kleine stillevens gemaakt: van kaarten, teksten, een grote glazen vaas met een bloesentak, een stapel servies en zelfgemaakte slingers.

Geef je keuken een facelift

In plaats van een compleet nieuwe keuken te kopen, besloot Lisanne voor een meer duurzame oplossing te gaan door de keuken een facelift te geven met andere fronten; het blad en de grepen bleven. Lisannes vader timmerde van mdf een wandje en een koof met ingebouwde spotjes. Om het raam iets te ‘breken’,  zette Lisanne lege lijstjes in de vensterbank. De houten huisjes liet ze bij een lokale bouwmarkt zagen uit drijfhout dat ze op het strand vond. De hanglamp was ooit een waxinelichthouder van Het Kabinet. Geblokte theedoek van Ferm Living.

Style je hele huis

Lisanne heeft bewust gekozen om de slaapkamer in te richten in dezelfde sfeer als de rest van het huis. Want: ‘Stylen stopt niet bij de woonkamer’. De muur is geschilderd in extra mat donkergroen van Histor. De slinger met zelfbedachte tekst is gemaakt van losse letters, Make your own Beamer, te koop bij omstebeurt.nl. Marc maakte een steigerhouten frame en plaatste dat achter het hoofdbord van het bed, zodat Lisanne daar accessoires op kan zetten.: een ingelijste theedoek van Ferm Living, een geel en groen vaasje van de kringloopwinkel, een glazen vaasje van HK Living en kandelaar van Hema. Lampjes van Ikea, krukje met zitting van oude banden van Intratuin. De deken met de witte plusjes is door Lisanne zelf gemaakt, de zwart-witte en grijze plaid komen van Ikea. De ketting is zelfgemaakt, net als de lamp, ooit een vtwonen zelfmaakidee, gemaakt van een mand die is gekocht bij de Fair Trade winkel.

DIY woonideeën

Woonidee: schroef een pallet tegen de muur en bevestig plankjes aan de onderkant, waardoor er vakjes ontstaan voor tubes of andere spullen.

Rust

De werkkamer van Lisanne is de plek waar zij helemaal tot rust komt. De muur is geverfd in de kleur Raaf van Histor. Aan de muur foto’s die Lisanne van Pinterest heeft gehaald. Geregeld maakt ze op kleur nieuwe collages. De tafel bestaat uit een zelfgemaakt steigerhouten blad op schragen van de bouwmarkt, de schildersezel is daar ook gekocht. De drie witte lampen zijn lichtbollen voor in de tuin van de Hema. The Paper Bag is te koop bij By Zenz. De prullenbak stond nog in de kinderslaapkamer van Marc, het krukje is een afdankertje van de basisschool waar Lisanne werkt. De zijkant van een kastje heeft Lisanne met zwart-wit beelden beplakt ter decoratie.

Meer binnenkijkers en woonideeën vind je hier.

Bron: vtwonen september 2013 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: Wooninspiratie